Funda finds: een prachtig licht huis met sprookjesachtige tuin in Amsterdam-Zuid

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Vandaag weer een pareltje in het Museumkwartier in Amsterdam.

Wonen op loopafstand van het Museumplein en Vondelpark is al een groot pluspunt, maar als het dan ook nog in zo’n mooi huis zou mogen: sign us up, please.

Afbeelding van huis in Amsterdam-Zuid op Funda 2

Het huis is lekker wit en licht, waardoor het luxe en rustgevend oogt. Dat begint al in de hal, die door een enorme gouden spiegel groter lijkt dan ‘ie eigenlijk is (en dat terwijl een gang van deze afmetingen in Amsterdam sowieso al niet verkeerd is). Ook de tegels met marmeren uitstraling dragen bij aan deze sfeer.

Afbeelding van huis in Amsterdam-Zuid op Funda 3
Afbeelding van huis in Amsterdam-Zuid op Funda 4

Een minimalistische woonkamer

Ook in de woonkamer zien we veel wit, maar door meubels in licht-taupe wordt dat een stuk warmer gemaakt. Wat opvalt is dat niet de tv, maar de zwarte open haard het middelpunt van de kamer is; dat is weer eens wat anders. Wit, zwart en taupe komen ook voor in de kussens op de bank en stoelen, die daardoor ondanks de verschillende prints toch bij elkaar passen.

Eenheid wordt ook gecreëerd door de lijnen die overal terugkomen: in de kussens, maar ook in de ruitjes op het vloerkleed en in de kunst aan de muur. In zekere zin past zelfs de lichte visgraatvloer bij dit moderne geometrische geheel.

Afbeelding van huis in Amsterdam-Zuid op Funda 4
Afbeelding van huis in Amsterdam-Zuid op Funda 6

De eetkamer en keuken zijn wederom voornamelijk wit en erg clean. Wie graag foodfoto’s maakt, kan hier z’n lol op! Het marmeren aanrechtblad is daar natuurlijk ook niet verkeerd voor – en dat is trouwens ook gewoon erg mooi. Niet onbelangrijk.

Afbeelding van huis in Amsterdam-Zuid op Funda 7

Zachtgroen in de kinderkamer

Net als in de woonkamer, hebben de muren in de kinderkamer een subtiel kleurtje: geen taupe dit keer, maar zacht groen. Erg mooi! En wist je dat blauw- en groentinten je slaapkamer een ‘zen’-feeling geven, waardoor je er beter in slaapt?

De rustige kamer wordt opgefleurd met wat speelgoed, dat niet alleen leuk is om mee te spelen, maar in dit geval ook nog eens heel tof als decoratie. Ik bedoel, welk kind wil er nou niet op een stoeltje met konijnenoren (!) zitten bij een poppenhuis? Té schattig.

Afbeelding van huis in Amsterdam-Zuid op Funda 8
Afbeelding van huis in Amsterdam-Zuid op Funda 9

Een sprookjesachtige tuin

Maar het meest fan zijn we van de tuin, die je betreedt via een witte veranda die ons meteen een vakantiegevoel geeft. Net als het tuintje zelf, trouwens – en dan met name de rieten hangstoel waar we zo een siësta in zouden willen houden. Overdag lekker chillen op het tuinmeubilair, ‘s avonds de lichtjes aan en uitgebreid dineren onder de overdekking op een lange zomeravond: perfect.

Zie jij dat ook wel zitten? Je koopt dit huis in Amsterdam-Zuid voor € 1.760.000 k.k. via Funda. Wij komen graag op je tuinfeestjes!

Meer toffe Funda finds:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: een prachtig licht huis met sprookjesachtige tuin in Amsterdam-Zuid
Sluiten