Funda finds: dit lichte huis in Amsterdam is helemaal van hout

Of je nou wel of niet wil verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Voor mensen die landelijk willen wonen, maar toch de drukte van de stad niet kunnen missen hebben we een pareltje gevonden: dit houten huis uit 1751 in Amsterdam-Noord.

Met hout kun je zo veel leuke dingen doen, zoals bijvoorbeeld deze houten wand in de slaapkamer.

funda houten woning
funda houten woning

De woonkamer slash eetkamer slash hal is een hele grote ruimte, met in het midden een open haar die de ruimtes nog een klein beetje van elkaar scheidt. Doordat het hele interieur wit is, wordt de hele ruimte ontzettend open en licht. Dat staat mooi bij de originele houten details van het huis en de zwarte meubels.

Je moet het trouwens maar durven, een witte bank in je interieur. Het is in ieder geval wel een echte eyecatcher.

funda houten woning
funda houten woning
funda houten woning

Een ruime, open keuken

De keuken is onze favoriete ruimte is dit huis. Er is namelijk heel slim gebruik gemaakt van de ruimte die er is door niet te kiezen voor één groot keukenblok, maar meerdere blokken en een kookeiland. Zo wordt het werkgebied van de keuken een stuk ruimer. Ook lijkt de keuken groter doordat hij op hoge pootjes staat. Dat brengt lucht in de keuken, waardoor de hele ruimte wat minder massief oogt. Mooi!

funda houten woning

Kleur door een boekenkast

Zo’n lichte werkkamer zouden wij ook wel willen! Er wordt een beetje kleur in huis gebracht door de grote boekenkast (of kunnen we beter boekenwand zeggen) en zijn kleurrijke boeken. Dat staat niet rommelig, maar juist vrolijk en speels.

funda houten woning
funda houten woning
funda houten woning

De slaapkamers op de bovenste verdieping hebben een prachtig plafond om naar te kijken voordat je gaat slapen. De houten details van het huis zijn helemaal in tact gebleven. Daar houden we van. Omdat de ruimtes verder niet veel poespas nodig hebben (ze zijn al mooi genoeg van hunzelf!) is het interieur van de slaapkamers heel clean en rustig gehouden. Sweet dreams zijn hier gegarandeerd.

Koop het huis op Funda

Yes yes, deze oase van rust in Amsterdam Noord staat te koop voor een bedrag van € 1.395.000 k.k. Naast het mooie huis krijg je er ook nog een grote tuin bij. Het is trouwens een Rijksmonument, hartstikke uniek! Je bekijkt meer foto’s op de Funda-pagina van het huis.

Bron: Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: dit lichte huis in Amsterdam is helemaal van hout
Sluiten