Funda finds: dit huis in de Bilt was ooit een postkantoor én politiebureau

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Vandaag delen we dit té gekke huis met prachtige inrichting: een voormalig postkantoor in de Bilt.

We zien niet vaak zo’n bijzonder gebouw voorbij komen: dit oude pand is gebruikt als postkantoor, politiebureau en gemeentehuis. Dat is terug te zien aan de gevel, maar ook door het originele cellenblok uit het politiebureau dat nog binnen terug te vinden is. Tegenwoordig is het huis in gebruik als woonhuis met prachtig bed-en-breakfast.

funda de bilt

Het is een ding dat zeker is: dit prachtige huis is té gek ingericht. Wij kunnen alleen maar dromen van zo’n mooie auto aan de muur, om over de prachtige tegels nog maar te zwijgen. En dan is dit pas de eerste zitkamer die we voorbij zien komen. Kwijl.

funda de bilt
funda de bilt
funda de bilt

In deze bijkeuken vinden we nog oude details van een politiebureau. Het zorgt voor een heel typerend sfeertje, waar de inrichting goed op afgestemd is. En hallo, die flinke portie daglicht die door de bijzondere ramen schijnt, daar zouden we voor tekenen.

funda de bilt
funda de bilt

Details, details, details. Het rode neon-sign boven de grote buffetkast in de hoek is een echte eyecatcher, maar vlak de oude kast zelf ook niet uit. Deze prachtige kast lijkt recentelijk weer een nieuw likje witte verf gekregen te hebben – een perfecte plek om tientallen prachtige, oude boeken een mooi plekje te geven.

funda de bilt
funda de bilt

Wij zouden nooit meer uit deze prachtige grote keuken willen komen – wát een plaatje. We weten eigenlijk niet waar we moeten beginnen. Bij de prachtige vloer, of juist het indrukwekkende plafond? Of het ruime kookeiland met 6-pits gasstel?

Ook fijn: aan het kookeiland is ruimte ingericht voor een mooie ontbijtbar. ‘s Morgens een portie scrambled eggs opeten en een grote bak koffie, gezellig in deze keuken… wij zouden het wel weten.

funda de bilt
funda de bilt
funda de bilt

De zolderkamer uit je dromen

Mocht je nog het gevoel krijgen dat je ruimte te kort kwam, neem dan eens een kijkje in deze prachtige woonzolder. Het stunning houten dak met zijn authentieke balken zorgen voor een gezellige zolderkamersfeer. De oude lichte vloer vinden we ook prachtig met die grote knoesten.

Ook helemaal verliefd geworden op dit prachtige huis? Je vindt het dus in de Bilt, een dorp net boven Utrecht. Lekker centraal in het land dus. Het herenhuis is te koop voor € 1.395.000 k.k. en staat nu op Funda. Daar kan je overigens nog véél meer prachtige foto’s van het huis bewonderen. Zoals die van de kinderkamers met jungle-thema, bijvoorbeeld.

funda de bilt funda de bilt

Meer huizen op Funda bekijken?

Bron: Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: dit huis in de Bilt was ooit een postkantoor én politiebureau
Sluiten