Funda finds: deze industriële loft in Amsterdam komt zo uit een magazine

Of je nou wel of niet wilt verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Vandaag tippen we een woning die zo in een interieurmagazine kan.

Bij Roomed zitten we helemaal in de ‘oude scholen’. Twee weken geleden hadden we het nog over deze oude school in Enschede, vandaag nemen we een kijkje in de bovenverdieping van een oude school in Amsterdam.

Maar geloof ons, daar zie je vrijwel niets meer van terug. Het interieur is namelijk echt stunning.

funda amsterdam school

Van buiten lijkt de woning op de Blankenstraat in Amsterdam gewoon nog op een echte school. Maar vanbinnen hebben de huidige eigenaars het interieur flink aangepakt, en er een prachtige loft van gemaakt.

funda amsterdam school
funda amsterdam school

Wonen in een oude school? Yes please!

Pfoe, wat zeiden we? Stiekem willen wij ook ontzettend graag in een oude school wonen. De grote klaslokalen zijn perfect om te verbouwen tot een ruime woonkamer.

De woonkamer is ontzettend licht door de vele ramen en al het daglicht dat hierdoor naar binnen valt. Toch is de woonkamer gezellig doordat de stoelen en de heerlijk zachte bank tegenover elkaar staan. Zo staar je ‘s avonds niet als een stel zombies naar de televisie, maar is er tijd en ruimte voor een écht goed gesprek.

En om het helemaal af te maken, hangt er gewoon een schommel in de woonkamer. Wat een droomhuis.

funda amsterdam school

Bij zo’n indrukwekkend interieur hoort natuurlijk ook veel kunst. Dit lichte kunstwerk aan de muur steelt de show door de prachtige details. En doordat er gekozen is voor een licht kunstwerk blijft de sfeer van de kamer ook lekker fris en open.

funda amsterdam school

De master bedroom is niet de grootste slaapkamer die we ooit hebben gezien, maar dat hoeft ook niet. Deze industriële slaapkamer is prachtig! De balken aan het plafond geven de ruimte een stoer uiterlijk, evenals de betonnen vloer.

Nadat je ‘s morgens wakker geworden bent, kan je overigens heerlijk genieten van de zon door de deuren van het Franse balkon open te slaan. Ja, dat is lekker wakker worden.

funda amsterdam school
funda amsterdam school

Maar niet alleen de master bedroom ziet eruit om door een ringetje te halen. De kinderkamers zijn ook prachtig!

Wat ons vooral opvalt, is het creatieve vlak van de roze kinderkamer waar het bed in staat. Door te werken met het verven van verschillende vlakken, lijkt het wel een kamer in een kamer. Wat een goede manier om een kinderkamer sfeer te geven!

> Lesje rechte lijnen verven nodig? Een muur voor de helft schilderen, hoe doe je dat? Zo schilder je de perfecte rechte lijn

Word jij ook helemaal gelukkig van dit huis? Deze prachtige 161 m² ( en dan hebben we het nog niet eens gehad over het dakterras van 113 m²) zijn voor jou als je € 1.380.000 k.k. neerlegt. Meer (prachtige!) foto’s bekijk je op Funda.

Meer moois op Funda bekijken kan hier:

Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: deze industriële loft in Amsterdam komt zo uit een magazine
Sluiten