Functioneel appartement met karakter in bruisend Sydney

Een klein en functioneel appartement met maar één slaapkamer in het bruisende centrum van Sydney. Het appartement werd ontworpen door Stephen Collier Architects en is een prachtig voorbeeld van een woning, waar optimaal gebruik gemaakt is van de beschikbare ruimte.

Het architectenteam staat er om bekend steeds weer innovatieve en slimme ideeën voor de invulling van krappe ruimtes te ontwikkelen. Het is dan ook de tweede samenwerking tussen het team en de bewoner van dit pand.

In de woonkamer valt vooral de grote boekenkast op, die tot aan het plafond gevuld is en vrijwel alle wandruimte inneemt.

Ben je zelf een boekenwurm en heb je voldoende ruimte voor een heuse huisbibliotheek? Dan hebben wij enkele tips om deze mooi te stylen.

Kunstige maskers, schilderijen en posters geven het appartement karakter en een ‘wereldse’ uitstraling. Hou je van kunst in huis, maar heb je het budget er niet voor? Dan hebben we een leuke DIY voor jou!

Voor de keuken baseerde het architectenteam zich op het ontwerp van een kombuis: ze is even functioneel, strak en elke centimeter wordt prima benut.

Het gebruik van de donkere kleur zorgt hier overigens niet voor een krap en benepen gevoel, maar wordt tegengewerkt door de lichtinval van het raam en het lichte werkblad.

De ingebouwde garderobekast werd op maat gemaakt.

De kleine slaapkamer wordt verbonden met de badkamer en hal door middel van een ingenieuze, architecturale oplossing: een T-vormige deur en deuropening. Deze vouwbare deur bestaat uit twee delen die elk dicht- of opengevouwen kunnen worden. Hierdoor wordt extra leefruimte gecreëerd.

Vind je dit al een functioneel appartement? Deze deur is nog gekker en handiger in een kleine ruimte.

www.collierarchitects.com

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Functioneel appartement met karakter in bruisend Sydney
Sluiten