Renée Leeuw
Renée Leeuw Compact Wonen 21 november 2014

Frustraties van wonen in een klein huis én wat je ertegen kan doen

Ook al heb je alle hoeken van de ruimte nog zo slim ingericht, een klein huis blijft een klein huis en soms levert dat wel wat frustraties op. Wij zetten een aantal frustraties op een rijtje, die je ongetwijfeld bekend voorkomen als je zelf niet al te groot woont.

Maar om hier toch een positieve draai aan te geven, vertellen we je ook even wat je kan doen om die frustraties weg te halen. Want voor elk probleem is natuurlijk een oplossing!

Frustratie 1: je moet teveel moeite doen om bij je spullen te komen
Door al die slimme opberg tricks heb je al je spulletjes veel te goed weggestopt met het gevolg dat je telkens enorm veel moeite moet doen om bij je spullen te komen. Onze tip: haal de spullen die je het meest gebruikt maar uit die slimme opbergsystemen en plaats ze ergens waar je makkelijker bij kan.

Frustratie 2: je ziet door de bomen het bos niet meer
Je hebt zoveel spullen, dat je wel een winkeltje kan beginnen. Maar echt. Al die spullen heb je nou niet even vaak nodig dus de oplossing is daar: stop de spullen die je bijna nooit gebruikt weg, uit het zicht, zodat je weer kan ademhalen. Bekijk hier onze opbergoplossingen voor kleine ruimtes.

Frustratie 3: je kan niet genieten van die oh-zo-handige slaapbank
Er zijn genoeg praktische meubelstukken speciaal voor kleine ruimtes, maar als het design je gewoon niet aan staat dan kan die slaapbank nog zo handig zijn, maar uiteindelijk wordt je er niet blij van. Kies dan gewoon een meubelstuk wat wel werkt voor jou, want als je die slaapbank nooit uitklapt, kun je net zo goed een mooie bank aanschaffen die veel beter bij jou en je lifestyle past.

Frustratie 4: je kan nooit al je vrienden uitnodigen
Oké, een diner voor tien personen gaat nooit aan de eettafel passen. Dus accepteer dat maar gewoon en wees creatief. Leg wat kussens en poefen op de grond zodat iedereen ergens kan zitten. Maak allemaal hapjes en maak er een walking diner van in plaats van een tafeldiner! Of organiseer een spelletjes avond met Oud-Hollandse spelletjes waarbij je niet eens mag zitten, maar actief moet deelnemen aan ezeltje prik en koekhappen.

Reageer op artikel:
Frustraties van wonen in een klein huis én wat je ertegen kan doen
Sluiten