Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 12 okt 2021

Is dit dan dé truc om fruitvliegjes ver weg te houden van jouw fruitschaal?

Wanneer je fruit overrijp raakt zullen de vervelende fruitvliegjes al snel verschijnen. Hoe kan je ervoor zorgen dat je fruit langer vers blijft én dus fruitvliegjes weghouden? Pak er maar een fles wijn bij, terwijl je daar over nadenkt. En als je wijn op is kunnen we aan de slag met de kurk die overblijft.

Een kurk is namelijk hét item dat je in je fruitschaal wilt leggen om die vliegjes te voorkomen. Is er al een plaag van fruitvliegjes in je huis? Dan kan je ze beter gaan bestrijden.

Met deze truc kan je fruitvliegjes weghouden

Waarom een kurk?

Fruitvliegjes komen af op suiker en vocht. Vandaar dat ze ook zo veel op fruit en frisdranken afkomen. En kurken absorberen vocht, dus leg er een paar tussen het fruit in jouw schaal. Naast dat kurken het suikerige vocht van rijpe vruchten opnemen hebben ze ook een geur die fruitvliegjes niet zo prettig vinden.

Met deze tip ben je in no time van die fruitvliegjes in de keuken af

Kurk remt het rijpproces

Aangezien het suikerige vocht wordt opgenomen door de kurken in je schaal wordt de rijping van het fruit ook vertraagd. Vochtigheid zorgt er namelijk voor dat fruit sneller gaat rijpen.

Je moet daarom ook een natuurlijke kurk hebben aangezien de synthetische kurken geen vocht opnemen. De meeste wijnflessen met kurk die bij ons in de winkels liggen hebben wel een natuurlijke kurk.

Door een vertraagd rijpproces zal het natuurlijk ook langer duren voordat je fruit overrijp is. Zo kan je je fruit ook langer vers houden. In de koelkast kan je ook fruit leggen om bederf tegen te gaan, maar daarbij wordt het rijpen zelf meer op pauze gezet.

8 verschillende manieren om vieze geurtjes uit je koelkast te verwijderen

Fruitvliegjes weghouden met kurk

Voor je een kurk tussen je fruit wegstopt wil je ervoor zorgen dat deze wel goed droog is. Als deze nog nat is van de zoete witte wijn zal die juist de vliegjes aantrekken. Kies daarom voor de zekerheid voor een kurk van een droge witte wijn of een rode wijn.

Zó doe je dat: 6 tips voor het schoonmaken van je wijnglazen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment TherapyTODAY

Reageer op artikel:
Is dit dan dé truc om fruitvliegjes ver weg te houden van jouw fruitschaal?
Sluiten