Fruitkistjes zijn zo veelzijdig! 8 ideeën om ze stoer in huis te gebruiken

Wil je een originele look in je huis creëren? Dan zijn fruitkistjes de way-to-go! Deze leuke houten kistjes zijn ideaal om allerlei meubels mee te maken. En veel van de ideeën hieronder laten zien dat het echt niet zo moeilijk is om fruitkistjes in je interieur te verwerken.

Dus verzamel wat fruitkistjes bij elkaar en ga aan de slag in je eigen interieur!

8 ideeën voor fruitkistjes in je interieur

1. Een unieke plantenkast

Stapel wat fruitkistjes op elkaar in je interieur en verander ze samen tot een kast (maak ze wel goed vast). Zet ze niet allemaal precies hetzelfde op elkaar en je krijgt een hele speelse en unieke look zoals de kast hierboven. Voor een echt natuurlijke look voor je houten kisten style je er nog planten in.

Groen DIY projectje: maak vanmiddag nog een plantenkas van je IKEA-kast

2. Een simpele kast

Stapel ze wel precies op elkaar als je een nette en georganiseerde uitstraling aan je zelfgemaakte kast wil geven. Ook dan heeft je kast een karakteristieke uitstraling. Het is ook de ideale oplossing als je nog op zoek bent naar opbergruimte voor je schoenen in de hal.

3. Gebruik ze als open planken

Of maak als het ware een kast aan je muur met fruitkistjes. Hang ze op net als open planken. Schilder je fruitkistjes trouwens ook nog in verschillende kleuren voor een leuke look. Zo breng je ook meteen nog wat kleur aan in je interieur.

4. Plaats er wieltjes onder

Ben je nog op zoek naar mobiele opbergruimte? Dan timmer twee kisten op elkaar en zet er wieltjes onder en voilà: je hebt een toffe kleine kast op wieltjes. Heel handig voor in de garage of in een hobbykamer waar je het gereedschap wat je het meest gebruikt er mooi in wilt leggen.

IKEA hack: uitgekeken op je standaard kastje? Zo maak je van IVAR iets leuks

5. Een origineel nachtkastje

Zet simpelweg een fruitkist rechtop naast je bed. Of DIY er nog een beetje eraan voor meer originaliteit. Het voorbeeld hierboven laat zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om er een tof design aan te geven.

Wees creatief met je nachtkastje en geef je slaapkamer een originele look

6. Fruitkistjes als tafelpoten

Zoek een passend tafelblad uit en gebruik wat fruitkistjes voor de tafelpoten. Zeker voor een lange consoletafel ziet het er prachtig uit. Je kan bijvoorbeeld een oude deur gebruiken of een simpele houten plank.

7. Een koffietafel

Of combineer wat fruitkistjes om er een toffe koffietafel van te maken die wel de aandacht trekt in je interieur. Verf er nog een mooie glanslaag over zodat hij helemaal in huis straalt.

8. ‘Keukenkistjes’

Kom je er maar niet uit wat voor keukenkastjes je wilt? Overweeg dan eens fruitkistjes op te hangen voor een toffe look. Vooral in een natuurlijk of rustiek interieur is het een hele leuke toevoeging.

We zien steeds vaker gekleurde kratten in interieurs en hier shop je ze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fruitkistjes zijn zo veelzijdig! 8 ideeën om ze stoer in huis te gebruiken
Sluiten