Florence
Florence Shopping 30 okt 2014

From Valencia with love

De twee Spaanse tortelduifjes, Roberto en Laura, houden wel van een beetje ondernemen. Naast een succesvolle muziekcarrière en een eigen recordlabel onder de naam Uke, is dit koppel de verzamelaarswinkel: ‘Sebastian Melmoth’ begonnen. Een klein winkeltje, vol unieke items, die de twee hebben verzameld tijdens hun reis over de hele wereld.

Dat dit winkeltje pas minder dan een jaar bestaat is echter nergens aan af te zien. Het interieur is tot in de kleinste details uitgewerkt, op brocant-charmante houten tafels worden de vondsten van de twee gepresenteerd. Een eenvoudig maar klassiek interieur, afgewisseld met speelse elementen. Kleine, sierlijke schilderingen op de ruiten en bij binnenkomst een hartelijk welkom door de twee geliefden. Met uit de speakers een rustgevend blues muziekje, maakt dit het concept helemaal af. Een bezoekje aan dit schattige winkeltje is al een ervaring op zich. Als kers op de taart: de bovenverdieping biedt zich aan als oefen/expositieruimte voor zowel muzikanten als kleine opkomende kunstenaars.

Oscar Wilde
Lijkt net een sprookje, nietwaar? Dit stel heeft werkelijk overal goed over nagedacht, zo blijkt zelfs uit de naam van de winkel. Het duo heeft deze naam namelijk ‘gestolen’ van Oscar Wilde. Oscar wie? Oscar Wilde is een opmerkelijke dandy uit de 19e eeuw. Hij kwam, als één van de eerste, openlijk uit voor zijn homoseksualiteit, in een tijd dat dit verreweg van normaal was. Zijn excentrieke gedrag leidde uiteindelijk tot een lange gevangenisstraf. Vanuit de gevangenis schreef Wilde gedichten en brieven naar zijn geliefde onder de schuilnaam: ‘Sebastian Melmoth’. Een winkel met een verhaal dus..

Deze winkel vestigt zich trouwens niet bepaald om de hoek, maar in de pittoreske straatjes van Valencia. Om jullie nou niet meteen een retourtje Valencia te laten boeken hebben deze lovebirds hun eigen webshop gelanceerd. Kijken dus!

Adres
C/San Fernando 17
46001 Valencia
Spanje

Reageer op artikel:
From Valencia with love
Sluiten