Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 13 feb 2021

Frilufts-wat? Zo kan je Friluftsliv gewoontes toepassen in huis

Friluftsliv (spreek je uit als free-loefts-liv) is een oude Noorse filosofie waarin het verkennen en waarderen van de natuur de weg is naar een gelukkig, gezond en vervuld leven. Je kunt Friluftsliv gewoontes makkelijk volgen door simpelweg een wandeling te maken door het bos, maar ook kun je deze gewoontes toepassen in huis.

Dit Noorse concept biedt een verbinding met de natuur en haar kalmerende, aardende effecten. Van buiten genieten van je koffie tot aan het inrichten van je huis met een focus op de natuur. Vandaag delen we verschillende manieren om Friluftsliv gewoontes toe te passen in je huis.

Zo kan je Friluftsliv gewoontes toepassen in huis

1. Decoreer met de natuur in gedachten

Wil je Friluftsliv elementen in je huis? Decoreer dan met de natuur in gedachten. Hout is een belangrijk kenmerk van deze stijl. Denk aan een bijzettafel in een blokstijl, houten vloeren, stevige meubels met aardse texturen en stoffen. Ga ook voor leuke plantenbakken en organische materialen.

Een stoel met een wollen kleedje, een hoogpolig vloerkleed, poef en een hoop plaids en kussens zijn wederom onmisbaar. Gewaagde kleuren zoals roest– en kurkuma-tonen zorgen voor een goed contrast met alle natuurlijke elementen in de ruimte.

2. Drink je ochtendkoffie buiten

Een andere Friluftsliv gewoonte is dat je je ochtendkoffie buiten drinkt. Al is het maar een paar minuten op je balkon, terras of tuin. Een paar minuten frisse lucht kan namelijk al een overvloed aan mentale en fysieke voordelen biede – zoals het verlagen van je hartslag en verminderen van stress.

3. Breng meer tijd door in de tuin

Als je een tuin hebt, dien je daar zeker weten gebruik van de maken. Hang een hangmat op zodat je daar een boek kan lezen. Dit kan zowel in de zomer als in de winter – door gewoon een vuurkorf te plaatsen. Je hoeft dus niet eens je huis te verlaten om te genieten van de natuur om je heen.

Wauw: deze kleurrijke winterplanten maken je tuin veel levendiger

4. Geniet van een prachtig uitzicht

Of het nou tijdens een wandeling is, of gewoon het uitzicht vanuit je raam. Weer een andere gewoonte van Friluftsliv is het genieten van mooi uitzicht – én uiteraard het waarderen ervan. Vooral tijdens de zonsopgang of zonsondergang kan deze gewoonte enorm rustgevend zijn.

Goals: een licht appartement vol planten en natuurlijke materialen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment TherapyHomestolove

Reageer op artikel:
Frilufts-wat? Zo kan je Friluftsliv gewoontes toepassen in huis
Sluiten