De mooiste interieurs met stijlicoon Frida Kahlo als inspiratiebron

Veel kleur, Mexicaanse invloeden en uiteraard een zelfportret van the lady herself. Te herkennen aan de bloemenkrans in haar gevlochten haar en de omstreden monobrow. Met kunstenares én stijlicoon Frida Kahlo als boegbeeld voor je interieur, haal je een hoop karakter in huis.

>> Maak een statement met bijzondere kunst in je interieur

¡Viva México!

Een Mexicaanse fiësta haal je in huis met cactussen, een sugar skull en accenten van paars, geel en (azuur)blauw. Het zorgt voor een vrolijke sfeer en een glimlach op je gezicht. Frida zou dit zeker goedkeuren.

De thematiek van de schilderijen van feminist Frida Kahlo (1907-1954) is vervlochten met haar eigen, overwegend schrijnende, levensverhaal. Op haar achttiende kreeg Frida een busongeluk, waardoor onder andere haar ruggengraat op diverse plekken was gebroken. Hierdoor moest ze maandenlang in bed blijven liggen, verwikkeld in het gips en verband. Dat was het moment dat ze, met behulp van een spiegel, zelfportretten begon te schilderen. Nu, tientallen jaren later, zijn deze portretten nog steeds erg geliefd.

Wist je dat de foto hierboven is genomen in haar eigen huis? En je kunt het met eigen ogen zien! In Mexico, uiteraard. Kijk hier voor meer informatie.

Minimalistische Kahlo

Hoewel Frida Kahlo alles behalve minimalistisch is, kun je – als kleur niet echt je ding is – er wel een sobere draai aan geven. Een portret in zwart-wit oogt al veel rustiger. Of plak bloemenblaadjes op een tekening of schilderij van de excentriekeling, voor een zachtere, romantische uitstraling.

Where to shop

Ook een beetje Frida in huis? Dan kan een van haar iconische zelfportretten niet ontbreken. Wij zijn persoonlijk erg gecharmeerd van deze broderie voor aan de muur of deze toffe, tropische print. Liever wat meer keus? In dit boek vind je maar liefst zestien posters van Frida Kahlo.

Reageer op artikel:
De mooiste interieurs met stijlicoon Frida Kahlo als inspiratiebron
Sluiten