Frans appartement met jaloersmakend modern interieur

In de Franse stad Lyon staat een appartement met een prachtig modern interieur waar wij head over heels verliefd op zijn geworden. De eigenaren van het appartement, Pierre Emmanuel Martin en Stéphane Garotin, woonden vroeger in een huis met zwarte muren en donkere meubels. Toen zij besloten te verhuizen naar dit prachtige pand uit 1852 wilden ze het interieur helemaal anders. Ze kozen voor een licht interieur en lichte muren met hier en daar accenten van verschillende tinten blauw.

Het appartement ziet er echt prachtig uit en dat is niet gek. Pierre en Stéphane zijn namelijk beide interieur ontwerper en konden zich in dit nieuwe appartement helemaal uitleven.

Om het huis zo rustig mogelijk te houden, vind je in het interieur vrijwel geen patronen of bedrukte stoffen – op een aantal grafische prints op kussenslopen na. Alle stoffen in het interieur zijn effen en licht van kleur. Hierdoor komt de prachtige visgraat vloer extra goed uit.

Om de lichte muren wat te ‘breken’, kozen de bewoners voor donkere schilderijen. Dit zorgt voor extra contrast en geeft het huis toch een spannende look. Wij zijn vooral fan van het prachtige portret boven de schouw!

De grote kamerboom is een echte eye catcher en zorgt voor wat kleur. Wil je jouw huis ook opleuken met zo’n grote boom? Bekijk dan dit artikel voor inspiratie.

Het marmeren werkblad in de keuken ‘zweeft’ als het ware boven de keukenkasten. Dit zorgt voor een ruimtelijk en modern effect. De visgraat vloer verandert in deze gang van richting. Normaliter zou je de vloer in één keer doorleggen, maar door het patroon een kwartslag te draaien – en de scheidingen te maken van hetzelfde hout – creëren Pierre en Stéphane een speels patroon.

De stijlvolle badkamer is compleet van wit marmer gemaakt. Chic!

Bekijk ook: De mooiste inspiratie voor een marmeren badkamer

www.vogue.com.au

Reageer op artikel:
Frans appartement met jaloersmakend modern interieur
Sluiten