Wijnliefhebbers opgelet: Frankrijk heeft een pretpark over wijn

Lust je wel een glaasje rood of wit op z’n tijd? Dan hebben we een verrassende tip voor je: in Frankrijk is namelijk een pretpark over wijn (ja, dat lees je goed). Het La Cité du Vin staat in Bordeaux en is tien verdiepingen hoog. Het themapark is een initiatief van de Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin, een stichting die zich inzet voor het behoud van de Franse cultuur. Tja, dan is wijn toch een belangrijk onderdeel.

Ben je net als wij dol op de Franse, bourgondische cultuur? Laat je dan ook inspireren door hun interieurs.

themapark

Het gebouw is een ontwerp van XTU-Architects en staat symbool voor de wijn. Van het kweken van de druiven tot het schenken in een wijnglas: de gehele wijn-ervaring wordt is verwerkt in de architectuur van het themapark. Door de ronde vormen en gouden details lijkt het gebouw net te bewegen. Dankzij de hoogte van het gebouw dient het ook als uitkijktoren. Zo heb je vanaf de achtste verdieping een panoramisch zicht op de Gironde rivier, de stad Bordeaux en de wijnvelden eromheen.

themapark

Binnen is er ruimte voor de echte ervaring. Zo kun je wijnproeven met echte wijnexperts, luisteren naar verhalen over dronkenschap en – natuurlijk – wijn kopen van over de hele wereld. Een schip neemt je bovendien mee op de reis van een wijnhandelaar

themapark
themapark

Al decennialang is wijn een handelsmerk van Frankrijk. Het staat voor hun bourgondische levensstijl en trekt veel toeristen naar de bekende wijnvelden. Geen wonder dus dat in Bordeaux, het zogeheten hart van de Franse wijnvelden, een eerbetoon komt aan dit drankje.

themapark

Dit vind je vast ook leuk:

In Frankrijk staan naast deze architectonische hoogstandjes ook prachtige huizen. Heb je dit pareltje weleens gezien?

www.laciteduvin.com

Reageer op artikel:
Wijnliefhebbers opgelet: Frankrijk heeft een pretpark over wijn
Sluiten