Jaime Andreas
Jaime Andreas Decoratie 30 jul 2020

Nieuw vloerkleed kopen? Deze fouten mag je niet meer maken

In een gezellig interieur is een vloerkleed een essentieel onderdeel. Dit zorgt echt voor een warme prettige vibe in een ruimte. Toch worden er veel fouten gemaakt bij een vloerkleed kopen die je best makkelijk kunt voorkomen.

Deze fouten verstoren vaak de balans van een ruimte en zorgen ervoor dat een vloerkleed misplaatst lijkt in het interieur. Dat wil je niet hebben.

> Lees ook: Oeps – een vlek in je vloerkleed! Met deze tips krijg je ‘m sowieso schoon

4 fouten bij vloerkleed kopen

1. Een te klein vloerkleed kopen

De afmetingen van een vloerkleed zijn belangrijk. Een te klein vloerkleed is nooit handig. Bij een vloerkleed in de woonkamer wil je graag dat in ieder geval de voorste poten van de bank erop staan met een tafeltje en een bijpassende stoel.

In de eetkamer wil je graag dat alle stoelen een plekje op het vloerkleed hebben om te zorgen voor eenheid. Hiervoor moet je vloerkleed groot genoeg zijn.

2. Het vloerkleed is nét groot genoeg

Een klein vloerkleed is een no go, maar je hebt liever ook geen vloerkleed dat nét aan groot genoeg is om meubels op te zitten. Zo voelt je interieur namelijk al snel kleiner aan dan het is.

De voorkeur gaat uit naar een groter vloerkleed zodat je rondom je meubels nog genoeg stof hebt. Dit geeft de ruimte een warmere uitstraling. Bovendien voelt een ruimte met een

3. Textuur past niet bij de stijl van het interieur

De stof van een vloerkleed kan de stijl van je interieur bepalen. Probeer dit dus goed te matchen met welke stijl jij in je interieur wilt hebben. Ga je graag voor een strak en modern interieur? Dan is het niks voor jou om een rotan vloerkleed aan te schaffen.

Ook een goede tip: ga niet voor een zacht stoffen vloerkleed in de eetkamer wanneer je een gezin met kleine kinderen hebt. Zo’n vloerkleed wordt snel vies.

4. Het vloerkleed heeft een hele andere kleur

Zo’n vloerkleed zorgt voor meer eenheid in een ruimte. Wanneer het een hele andere kleur heeft dan de rest van het kleurenpalet in huis, wordt deze eenheid verstoort.

Probeer een vloerkleed uit te zoeken in een kleur of een tint die bij de rest van de kleuren in je interieur past.

Inspiratie voor een vloerkleed in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decor InteriorsThe Every Girl

Reageer op artikel:
Nieuw vloerkleed kopen? Deze fouten mag je niet meer maken
Sluiten