Merve Ozturk
Merve Ozturk Meubels & accessoires 17 jan 2021

6 fouten die iedereen wel eens maakt tijdens het tweedehands shoppen

Richt jij je appartement het liefst in met stukken van tweedehandswinkels of websites? Dan herken je deze fouten vast en zeker. We delen zes fouten die iedereen wel eens maakt tijdens het tweedehands shoppen, om te voorkomen dat je het voortaan niet meer doet.

Tweedehands shoppen kent veel voordelen, het is relatief voordeliger, je kan items vinden die niet meer worden geproduceerd en het is ideaal als je een vintage uitstraling wilt in je huis.

Maak deze fouten niet meer tijdens het tweedehands shoppen

1. Beperk jezelf niet

Door te kiezen voor een optie zoals ‘binnen een straal van 10 km’ kan je veel items mislopen. Misschien kan je een item waar je zo lang naar op zoek bent sneller vinden als je jezelf niet beperkt.

Daarnaast verschilt het vaak ook in prijs als je zoekt naar items in een drukke stad of een dorp. Handig als je echt voordelig je huis wilt inrichten.

2. Denk verder dan alleen de foto’s die je te zien krijgt

Je kent het wel: je ziet een item die je graag wilt maar de afbeelding is slecht gemaakt en is van slechte kwaliteit. Je denkt dan al snel dat het geen goed product is en begint verder te zoeken. Focus je niet op de foto’s, maar probeer het product voor te stellen in je eigen huis.

3. Zoek goed op trefwoorden

Zoek je specifiek naar een bepaald materiaal of ontwerpstijl? Maak dan vooral gebruik van trefwoorden zoals ‘rotan’ of ‘modern’. Geloof me, je zult enorm veel tijd en energie besparen.

Lees ook: Wat is hét geheim voor het goed mixen van verschillende woonstijlen? 4 tips

4. Breng genoeg tijd door op de website

Als je op zoek bent naar een specifiek tweedehands item moet je erin geloven dat je het perfecte stuk niet altijd bij je eerste zoekopdracht zal vinden. Typ een aantal verschillende zoekwoorden in en bekijk de items aandachtig.

Als je op zoek bent naar iets aparts, neem dan de tijd om een hele categorie door te zoeken. Open bijvoorbeeld de categorie ‘meubels’ en scroll naar beneden. Je zult items zien waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

Daarnaast kan je zo ook items vinden die je niet in gedachten had maar wel heel goed zullen staan in jouw huis.

5. Onderhandel niet te snel

Wanneer een item te koop staat voor €100 schep je niet echt een positief beeld bij de verkoper door een berichtje met ‘€65?’ te sturen. Vraag in plaats daarvan of het product nog beschikbaar is en dat je geïnteresseerd bent. Pas hierna kan je het beste vragen of er iets van de vraagprijs af kan.

6. Wees niet al te kieskeurig

Je wilt natuurlijk het liefste items in huis nemen waar niets aan mankeert, maar sommige kleine foutjes kan je makkelijk repareren. Met een likje verf kan je een hoop oneffenheden bijwerken.

Bovendien hoeven niet alle items in huis in perfecte staat te zijn. Iedereen heeft namelijk een beetje wabi-sabi in huis nodig. Dat houdt in dat je de schoonheid ziet in imperfecties.

Meer lezen over tweedehands shoppen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Domaine

Reageer op artikel:
6 fouten die iedereen wel eens maakt tijdens het tweedehands shoppen
Sluiten