Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kantoor 16 mrt 2021

6 fouten waardoor je je niet kunt concentreren in je thuiskantoor

Als je het geluk hebt dat je thuis kunt werken vanuit je eigen thuiskantoor, dan heb je vast ook wel gemerkt dat de concentratie soms ver te zoeken is. Want thuiskantoor of niet, thuis werken gaat gepaard vol met afleidingen.

Vandaag delen we 6 fouten die je kunt voorkomen, waardoor je wél gefocust door kunt werken.

6 thuiskantoor fouten om meteen op te lossen

1. Je zit niet comfortabel genoeg

Een goede plek om te kunnen zitten is key in een thuiskantoor. Die velvet stoel zit misschien lekker voor een kwartiertje, maar kan je er ook écht lang op zitten zonder dat je last krijgt van je rug? En is de stoel wel op de juiste hoogte, zonder dat je last krijgt van hangende armen?

Investeer in een goede, ergonomische stoel die je kunt verstellen naar jouw lichaam. Dat is misschien niet zo stijlvol als die Eames-stoel, maar je rug en schouders zullen je dankbaar zijn.

2. Je hebt niet genoeg planten

Elk thuiskantoor wordt beter met planten! Je kunt je beter concentreren met groen om je heen, je bent creatiever én planten maken je instant gelukkiger. Zet dat tripje naar het tuincentrum dus maar in je agenda.

Nog een reden voor extra kamerplanten: planten zorgen voor minder stress

3. Het ruikt niet lekker

Een thuiskantoor waar het niet lekker ruikt, kan op twee manieren gevolgen hebben voor je productivieit. Allereerst wil je natuurlijk liever niet in een ruimte zijn waar het stinkt – dat is volkomen logisch.

Maar wist je ook dat geur van invloed is op je productiviteit? Je leest er in dit artikel meer over: productiever werken doe je met deze geuren voor je thuiskantoor.

4. Je hebt je thuiskantoor niet volgens jouw interieurstijl ingericht

Als jouw thuiskantoor echt van jou is, dan is het dé plek om jouw smaak naar voren te brengen. Ben jij gek op roze, bloemenprints en velvet, dan ga je je niet lekker voelen in een thuiskantoor waar zwart en wit de boventoon voeren. Investeer in accessoires en maak van je thuiskantoor echt jouw plek, dan voel je je er automatisch lekkerder.

5. Je bureau is te rommelig

Ik moet eerlijk toegeven – mijn bureau is altijd rommelig en ik heb die clean desk policy nooit gesnapt. Ik werk prima in een rommelige omgeving, maar de kans is ook groot dat dat voor jou níét zo werkt.

Veel mensen voelen zich onrustig bij een rommelig bureau. Ben jij snel afgeleid als er veel rommel om je heen ligt? Zorg er dan voor dat dat niet kan gebeuren, en ruim je bureau aan het begin van de werkdag standaard op. Je kunt het altijd proberen. En als dat niet werkt voor jou, dan laat je gewoon weer je troepjes liggen.

6. Je hebt niet het juiste licht

Daglicht is ideaal in je thuiskantoor, maar in de winter ga je ongetwijfeld eens moeten werken als het buiten nog donker is. Daarom is goed licht erg belangrijk. Ga voor een bureaulamp die je kunt dimmen voor het beste effect.

Daglicht faken in een donkere ruimte? Dat doe je op déze manier


Concentreren thuiskantoor
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 fouten waardoor je je niet kunt concentreren in je thuiskantoor
Sluiten