Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 20 jan 2022

Let op: dit is dus de meest gemaakte fout tijdens het dweilen

Ook zo gek op onbezorgd met blote voeten door je eigen huis lopen? Dan is het eens in de zoveel tijd echt even tijd om de vloer te dweilen. Helaas worden fouten met dweilen veel gemaakt, maar er is een bepaalde fout die toch wel het meeste gemaakt wordt.

Natuurlijk is er geen man overboord als je het een keer verkeerd doet, maar toch is het fijn als je het schoonmaken in één keer goed doet.

Een van de meest gemaakte fouten met dweilen


Dit is de fout die je maakt: je gebruikt warm water met dweilen. Dat moet je niet doen! Maak gebruik van koud, of desnoods een beetje lauw water, met daarin wat schoonmaakmiddel.

Wanneer je water dweilt met warm water, verdamp het sneller en blijven de zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. De resten schoonmaakmiddel zorgen voor strepen op je mooie vloer en voor een plakkerig gevoel. Dat wil je niet hebben.

Ook bij laminaat wil je die strepen voorkomen. Voor meer tips specifiek gericht op het schoonmaken van laminaat moet je bij het artikel hieronder zijn.

Laminaat schoonmaken wordt een eitje met deze tips

Andere fouten die je maakt

De vloer streeploos schoonmaken is altijd een beetje tricky, maar het is wel mogelijk. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk niet teveel schoonmaakmiddel bij een sopje te doen. Veel schoonmaakmiddel kan vettig zijn en daardoor die vervelende strepen achterlaten.

Daarnaast hoef je de vloer echt niet drijfnat te maken bij het schoonmaken. Een beetje vochtig is eigenlijk al meer dan genoeg voor het gewenste resultaat.

Zorg er verder voor dat je voor het dweilen met de stofzuiger aan de slag gaat. Zo haal je namelijk het ergste vuil en stof al weg. Je voorkomt dat er een vieze ophoping van stof aan jouw dweil komt zodra je over de vloer gaat.

Muren schoonmaken voor het verven: zo pak je dat het allerbeste aan

meest gemaakte fout dweilen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

VriendinNu.nlViva

Reageer op artikel:
Let op: dit is dus de meest gemaakte fout tijdens het dweilen
Sluiten