Maud van Dijck
Maud van Dijck Keuken 16 okt 2021

7 fouten die jij bij het inrichten van jouw keuken niet wilt maken

Aan de slag met een nieuwe keuken? Dan is de vraag niet alleen wat voor stijl keuken wil je, maar hoe ga je je keuken indelen. Een goede indeling is namelijk nog wel belangrijker aangezien je wilt dat je keukeninrichting praktisch is, dus kleine fouten zijn het laatste wat je wilt. Anders wordt het koken nog een klusje dat je liever overslaat en we willen natuurlijk niet dat je een maaltijd per dag gaat missen.

Met deze lijst weet je tenminste welke fouten je kan maken met je keukeninrichting en waar je op moet letten.

7 fouten waar je op moet letten in je keukeninrichting

1. Genoeg ruimte

Krijg een idee van hoe je de ruimte in je keuken wilt gaan indelen. Zelfs als je een hele grote keuken hebt kan je ruimte klein aanvoelen. Zorg dus dat er genoeg loopruimte is als je een keukeneiland hebt en houd rekening met hoeveel mensen er in jouw huishouden zijn en of die veel gebruik maken van de keuken.

2. Keukenkastjes

Voor keukenkastjes, planken en andere opbergruimtes in je keuken geldt dit ook. Open planken kunnen je keuken een ruimere look geven, terwijl een rij aan keukenkasten je zelfs in de weg kunnen gaan zitten. Let daarbij ook op welke hoogte je ze wilt hangen als je bijvoorbeeld zelf niet zo groot bent.

Het zou jammer zijn als je de fout in je keukeninrichting maakt en je ergert aan dat krukje dat je moet halen om erbij te kunnen.

Leer het van de beste: zo ruimt Marie Kondo haar keukenkasten op

3. Keukenapparaten

Je wilt natuurlijk dat je keukenapparaten binnen het design van je keuken passen. Het beste kan je dan eerst de apparaten kiezen die je wilt en ze op basis van hun grootte in jouw plan voor de keuken indelen. Dan kan je ze hun eigen plekken toewijzen in jouw interieur.

Vergeet daarbij niet rekening te houden met hoeveel ruimte ze in beslag nemen bij gebruik. Je wilt niet dat je iedere keer bij het afruimen bijna over de open vaatwasser struikelt.

4. Kijk naar wat je echt nodig hebt

Ben jij niet zo culinair aangelegd? Daar is niks mis mee, maar dan kan je beter niet het nieuwste van het nieuwste te halen wat betreft keukenapparaten als ze toch maar wat op je aanrecht erbij zullen staan. Of je moet juist die hippe rode blender willen, omdat die mooi op je aanrecht staat.

5. Een keukeneiland, ja of nee?

Ten eerste, je wilt niet de fout maken er een te nemen als er geen ruimte is voor een eiland in je keukeninrichting. Kijk goed of het binnen jouw keuken past. En ten tweede, heb je het wel nodig? Een keukeneiland neemt nogal wat ruimte in dus je wilt wel dat je ook echt gebruik gaat maken van je eiland.

Het kan zijn dat je straks vooral aan het aanrecht staat te koken of te bakken en je keukeneiland er voor de sier bij staat. Dat zou nogal zonde zijn aangezien een keukeneiland niet de goedkoopste investering is.

6. Maximaliseer je verticale ruimte

Met de keukenkasten en planken let je er natuurlijk op dat je je verticale ruimte goed benut. Maar ook de andere lege plekken op de muren in je keuken kan je gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld een mooi rek ophangen waar je je kruiden of pannen aan kunt hangen.

Zo benut je de ruimte van een keuken met een hoog plafond het beste

7. Goede verlichting

Een van de meest voorkomende fouten en daarom hebben we ‘m ook voor het laatst bewaard. Niet alleen zal slechte verlichting ervoor zorgen dat jouw keuken er niet uitziet als je had gewild, het kan ook een gevaar zijn als je in de keuken bezig bent. Zeker als er nog wat scherpe messen bij worden gebruikt.

Kijk of je keuken genoeg daglicht krijgt en koop goede verlichting zodat je altijd veilig een midnight snack kunt maken. Denk maar niet dat slechte verlichting in de keuken je van zo’n gewoonte afbrengt.

Aha! Zo kan je het beste je koelkast indelen voor een beter overzicht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
7 fouten die jij bij het inrichten van jouw keuken niet wilt maken
Sluiten