Naomi Pater
Naomi Pater Kinderkamer 18 feb 2022

Deze 5 fouten wil je niet maken bij het inrichten van de babykamer

Een zwangerschap is volgens velen een fantastisch mooie tijd, maar het kan ook een hoop stress met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van de babykamer. Hoe boks je dat nou weer voor elkaar? Er zijn namelijk wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, voordat de kleine ter wereld komt.

Wij praten je vandaag bij over de veel gemaakte fouten die je dankzij dit artikel niet meer hoeft te maken.

Fouten bij inrichten babykamer

Te zoetsappig

Bij een pasgeboren baby denk je al snel aan een zoet behangetje en een druk vloerkleed.  We snappen het, maar kinderen worden razendsnel groot. Voor je het weet wil je peuter iets heel anders en moet je die hard geworden verfkwasten weer uit de kelder halen.

Volgens vtwonen is het dus slimmer om te kiezen voor een neutrale basis. Dit kun je natuurlijk aanvullen met leuke kleurrijke accessoires die je gemakkelijker vervangt voor iets nieuws.

Ongezellig fel licht

Natuurlijk is het makkelijk om te kiezen voor één grote lamp, maar gezelligheid is anders. Misschien wordt je kindje ‘s nachts wakker en wilt je even een klein lampje aan doen. Een aantal warme sfeerlampjes zijn dan veel fijner en bovendien relaxter voor je ogen. Dat geldt voor het hele huis trouwens.

Te veel speelgoed

Pas ook op met teveel speelgoed in de babykamer. Het staat natuurlijk hartstikke gezellig, maar een slaapkamer is juist de plek om tot rust te komen. Veel rondslingerende apen, drukke auto’s of Barbies creëren juist chaos in het hoofd van je kind en waarschijnlijk ook bij jou.

Ondoordachte aankopen

Misschien koop je veel spullen die je na een aantal jaar niet meer gebruikt. Zonde! Volgens MiniMe is het daarom goed om te kiezen voor objecten die je later kunt hergebruiken. Denk aan een commode die je als ladekast gebruikt of een neutrale luieremmer die je na verloop van tijd omtovert tot stoere speelgoedkist. Wél even goed schoonmaken natuurlijk.

Een meegroeibed is ook een goede en geldbesparende optie, aangezien je nakomeling waarschijnlijk snel groeit.

Té veel in een keer kopen

We snappen dat je enthousiast bent maar het heeft geen zin om álles in één keer te kopen. Het werkt juist averechts. Je neigt dan namelijk naar impulsaankopen en dat is zonde. Je kunt beter wat langer nadenken en door de jaren heen spulletjes verzamelen.

Soms is het ook veel leuker om ergens tegenaan te lopen in plaats van de speurneus uit te hangen. Misschien loop je op vakantie in Zweden wel een te gek hobbelpaard tegen het lijf. Meenemen!

Pimp die kinderkamer: 7 creatieve ideeën voor de kledingkast van je kind

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

vtwonen

Reageer op artikel:
Deze 5 fouten wil je niet maken bij het inrichten van de babykamer
Sluiten