Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 12 jan 2021

Think, plan, do: 4 fouten die je niet wilt maken als je jouw huis laat renoveren

Om de zoveel tijd merk je dat je muren een nieuw likje verf nodig hebben of worden je keukenkastjes nu toch echt oud. Of je kunt er gewoon voor kiezen een renovatie te plannen als je je huidige interieur zat bent. Het hoeft namelijk niet maanden te duren of een fortuin te kosten.

Als je dan eindelijk besluit het huis te renoveren wil je natuurlijk dat het soepel verloopt. Je moet bepaalde keuze’s maken, een goede planning hebben en een hoop geduld. Om je te helpen in dit proces hebben we vier fouten op een rijtje gezet waar je op kunt letten.

Maak deze fouten niet als je een huis wilt renoveren

1. Keuze’s maken en knopen doorhakken

Als er één ding is dat de renovatie vertraagt, dan is het wel het maken van keuze’s. Het is belangrijk dat je nog voordat je begint met de renovatie zeker weet wat je precies wilt.

Ga je voor een nieuwe keuken? Denk dan goed na over welke materialen je terug wilt zien (en of je daar genoeg budget voor hebt), welke kleur(en) je wilt gebruiken en in wat voor stijl je een keuken wilt.

Kijk rond op Pinterest en hak knopen door. Pas als je écht zeker weet welke keuken het wordt, kan je beginnen met de renovatie. Anders wordt het vrij lastig om op schema te blijven.

Lees ook: Shop the look: zo creëer je zelf deze rustige Scandinavische keuken

2. Blijf bij je keuze

Met knopen doorhakken bedoelen we ook echt knopen doorhakken. Als je bijvoorbeeld midden in het proces aangeeft dat je er tóch een open haard in wilt, kost dat alleen maar extra tijd en geld.

Denk daarom goed na over wat je wel en niet wilt en blijf ook bij je keuze. Chill voor jou, en chill voor alle werkers.

3. Zorg ervoor dat alle materialen op tijd binnen zijn

Heb jij een vakman die alles gaat regelen? Dan moet je er wel voor zorgen dat je alle benodigdheden en materialen in orde hebt zodat hij ook kan beginnen met zijn werk.

Bestel je hele leuke tegels uit het buitenland? Houdt er dan rekening mee dat het misschien lang kan duren tot ze daadwerkelijk geleverd zijn. Vergeet niet dat hoe langer een klus duurt, hoe duurder het wordt. En zo heb jij er uiteindelijk ook geen zin meer in.

> Deze kleurrijke tegeltrend wil jij dit jaar nog in jouw interieur hebben

4. Houd een map bij met alle vergunningen

Of je nou voor een grote of kleine renovatie gaat, als je een goede planning hebt en goed georganiseerd werkt komt het goed. Probeer vroegtijdig alle bouw- en projectvergunningen die je nodig hebt aan te vragen. Want ook dit kan vertraging veroorzaken.

Bewaar deze vergunningen en ideeën die je hebt per ruimte in een map zodat je direct kan vinden waar je naar zoekt. Bewaar hier ook facturen, bonnetjes en contracten die je bijvoorbeeld met een aannemer sluit. Die kun je ook maar beter bi de hand hebben.

Als je je huis toch wilt renoveren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Think, plan, do: 4 fouten die je niet wilt maken als je jouw huis laat renoveren
Sluiten