Fotoserie: de vervallen panden van Amsterdam

Als je aan Amsterdam denkt, dan denk je aan de prachtige grachtenpanden van de historische binnenstad. Maar als je goed kijkt, zie je dat veel van die karakteristieke panden niet altijd goed onderhouden worden en dat resulteert in een hoop verval. Dat viel ook de jonge fotograaf Renzo Gerritsen op.

Hij besloot de vervallen panden te fotograferen en te onderzoeken hoe de toekomst voor die gebouwen eruitziet.

Renzo liep weken lang rondjes door Amsterdam. Hij fotografeerde eerst het exterieur en noteerde de locaties om het vervolg te bekijken. Hij bezocht telkens dezelfde panden, steeds op andere tijdstippen, in de hoop iemand te vinden, die hem meer kon vertellen over het pand en hem ook de binnenkant van het pand kon laten zien. Hij mocht niet altijd binnenkijken, maar meestal was het geen probleem.

‘Het verbaasde me wat ik in sommige panden aantrof. Het is verval in zijn mooiste vorm en toch heeft het een echte Amsterdam-touch.’

‘Wat ik mooi vind aan Amsterdam is dat er nieuwbouw in de binnenstad aanwezig is, maar dat het uiterlijk van de historische binnenstad hetzelfde blijft.’

Ben je benieuwd wat er met al die vervallen panden van Amsterdam gebeurt? Bekijk het volledige artikel op Froot en check de volledige fotoserie op Renzo’s Facebookpagina.

www.froot.nl

Reageer op artikel:
Fotoserie: de vervallen panden van Amsterdam
Sluiten