Foto’s in je interieur: go or no-go? (+ bruikbare fotostyling tips)

Ik ben gek op foto’s. Niet per se om ze te maken (sterker nog: ik weet niet eens het verschil tussen diafragma en iso. Of überhaupt wat allebei die termen betekenen), maar wel om ze in m’n interieur terug te zien. Het maakt je huis persoonlijk, gezellig en er valt meteen een verhaal te vertellen als er mensen op bezoek komen en over de foto’s beginnen.

De wand van mijn slaapkamer is dan ook bezaaid met foto’s. Foto’s van vakanties, bijzondere momenten met vrienden of familie of de meest random gebeurtenissen die toevallig op een geinige manier zijn vastgelegd. Ik druk ze af in verschillende formaten, hang ze schots en scheef aan de muur en voilá, zie daar mijn behang.

Wel of geen foto’s in het interieur

Lang niet iedereen is fan van foto’s in het interieur. Sommige foto’s zijn niet stijlvol, passen niet bij het kleurpatroon in je huis (je huis is al heel kleurrijk of juist heel neutraal en de foto’s maken het geheel rommelig) of je vindt het gewoonweg overdreven om familie- of vriendenfoto’s op te hangen.

Gelukkig is er voor elk issue een oplossing. Want zolang je de foto op een manier past die aansluit bij jouw woonstijl en inrichting, kun je jouw persoonlijke kiekjes best een leuke plek in huis geven. Je moet alleen even weten hoe, want er is veel meer mogelijk dan simpelweg een lijstje met een uitgedraaide prent.

Hoe verwerk je de foto’s stijlvol?

Er zijn talloze manieren om foto’s in je interieur terug te laten komen. Natuurlijk kun je je kiekjes uitdraaien op canvas of in een fotolijst stoppen en deze aan de muur hangen, maar er is veel meer mogelijk dan dat!

Zo is het een leuk idee om met washi tape aan de slag te gaan (mijn slaapkamer hangt er vol mee!) of met grove spijkers en stoer touw. Dit artikel staat vol creatieve ideeën voor foto’s en prints in je interieur zonder lijst. Ook uniek: knutsel je foto op een stuk hout.

Handig: 7 x de leukste manieren om je foto’s te stylen

Fotostyling tips per woonstijl

Heb je een industrieel interieur? Denk dan eens aan een stalen raster waar normaal gesproken je klim op aan groeit. Met metalen clips (of gewoon met een plakbandje aan de achterkant) hang je de foto’s aan het raster.

Ben je meer van de minimalistische woonstijl? Ga voor één toffe foto, groot en in zwart-wit afgedrukt in een strakke lijst en zet deze op de vloer bij een leeg stuk muur.

Hou je wel van wat romantiek en gezelligheid? Hang je foto’s tussen de lichtjes in je stringlights aan de muuur. Ook leuk: hang de foto’s met een knijper op aan touwtjes die je hebt gespannen tussen twee houten palen/stokken of ergens anders in je kamer.

Hou je van de bohemian stijl? Ga voor fotolijstjes in allerlei soorten, maten en kleuren en hang ze kriskras door elkaar. Voor de vetste exemplaren struin je vintagewinkels en marktjes af. Wat je ook kunt doen, is één grote (maar dan écht grote) lijst op de kop tikken waar je meerdere foto’s los inhangt.

Foto’s in je interieur, yes please

Deze appartementen bewijzen dat foto’s in je interieur heel goed kunnen werken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foto’s in je interieur: go or no-go? (+ bruikbare fotostyling tips)
Sluiten