Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Decoratie 22 apr 2020

6 creatieve ideeën en foto’s ook zónder lijst aan de muur te hangen

Met kunst, prints en foto’s maak je je huis af en voeg je heel gemakkelijk een persoonlijke sfeer toe aan je interieur. Ben je die standaard lijstjes een beetje beu? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Er zijn namelijk zoveel meer toffe ideeën voor het ophangen van foto’s en prints. En een foto zonder lijst ophangen kan echt príma.

Daarom helpen we je in dit artikel graag een handje op weg en delen we zes creatieve manieren om prints, kunst en foto’s op te hangen zonder dat daar ook maar een lijst aan te pas komt.

Het leuke aan deze ideeën? Bij bijna al deze alternatieven is de kunst, print of foto nog makkelijker te wisselen dan in een lijst.

1. Kledinghangers

Wist je dat kledinghangers voor veel meer goed zijn dan alleen kleding? Een hanger is ook een tof alternatief voor een lijst. Zeker hangers voor broeken of rokken. Kies ijzeren hangers voor een stoer en clean effect of ga voor een natuurlijker effect met houten hangers. Ook leuk om naast prints en foto’s andere dingen op te hangen, zoals een platte kleine spiegel zonder lijst.

2. Washi tape

Washi tape is de ideale vervanger van saai en plain plakband. Aangezien het in de meest uiteenlopende kleuren en patroontjes verkrijgbaar is, kun je er dus ook oneindig mee variëren in je interieur. Plak de print of foto op de muur en maak daar met washi tape een lijstje omheen. Tof extraatje: je kunt met het tape natuurlijk ook kiezen voor bijzondere vormen in plaats van de rechte lijnen waar je bij een lijst aan vastzit.

3. Gaaspaneel

Heb je er ooit aan gedacht om een gaaspaneel in huis kunt zetten? Meestal wordt zo’n paneel gebruikt als tuinrek, maar het is nog veel leuker om er foto’s en prints aan te bevestigen. Maak deze vast met clips of knijpers en wissel ze af met andere dingen, zoals gedroogde bloemen of blaadjes. Ideaal trouwens om een offline moodboard op te maken.

4. Halve lijst

Oké, we geven toe. Hoewel we lijsten in dit artikel zouden vermijden, is dit toch een halve lijst. Maar ook weer niet helemaal natuurlijk… Deze manier van ophangen lijkt een beetje op de ‘houders’ van vintage schoolplaten. Hoewel deze er misschien iets ingewikkelder uitziet, kun je dit frame dus gewoon zelf maken.

5. Klemborden

Clipboards zijn helemaal ideaal als je vaak iets wilt veranderen aan je interieur. Zo verander je namelijk heel makkelijk kleine dingen, maar maak je wel een grote impact. Je kunt het klembord natuurlijk ophangen, maar je kunt hem ook gewoon neerzetten. Vind je zo’n standaard ondergrond van karton een beetje saai? Customize het clipboard dan met verf of tape.

6. Spijkers en touw

Houd je wel van geometrische vormen in je interieur? Dan is dit een extra leuke manier om kleine foto’s op te hangen. Dit figuur maak je met spijkers en touw. Je kunt dus eindeloos variëren qua vorm, maar het is wel slim om het patroon eerst even uit te tekenen. De volledige DIY vind je hier.

Toch liever een gallery wall aan de muur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 creatieve ideeën en foto’s ook zónder lijst aan de muur te hangen
Sluiten