Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 15 jan 2019

Marie Kondo 2.0: de Foldimate vouwt geheel automatisch jouw kleren op

Je stopt de gewassen kleding aan de bovenzijde in het apparaat en je krijgt het gevouwen terug. Dat is niet langer een futuristische toekomst beeld als het aan Gal Razov ligt. Hij bedacht de Foldimate en brengt het apparaat tegen het eind van 2019  eindelijk op de markt – we horen nu immers al ruim een jaar over de Foldimate.

Foldimate: van prototype naar functioneel ontwerp

Gal Razov houdt niet van opgeven. Al in 2017 presenteerde hij een prototype van de Foldimate. Toen werkte het apparaat nog niet zoals het moest. Terug naar de tekentafel dus. Dat heeft hem geen windeieren gelegd. In 2019 zien we op CES het definitieve ontwerp en … het werkt! Het apparaat is in staat op in 5 minuten maximaal 25 kledingstukken volautomatisch op te vouwen. Het enige wat je nog moet doen is de kleding netjes opbergen. Voor zo’n 980 euro zal je leven dus nooit meer hetzelfde zijn.

Meer tijd over voor 980 dollar

Of het nu om een spijkerbroek of een T-shirt gaat, de Foldimate doet exact wat je wil: de schone kleding opvouwen. Voor de slimmeriken onder ons die denken dat zoiets alleen mogelijk is bij de gangbare maten; het apparaat kan kledingmaten aan van maat 128 tot XXL. Overigens vouwt de Foldimate met het grootste gemak ook handdoeken, theedoeken en truien op.

De gevouwen kleding wordt netjes gesorteerd onderin neergelegd waar het in een uitgifte-lade ligt te wachten. Voorlopig zal het apparaat enkel op de Amerikaanse markt te koop zijn. Als er in Europa voldoende belangstelling is, zal ‘ie wellicht ook hier worden aangeboden.

Ideaal: dit apparaat vouwt je kleren voor je

Hij werkt nu echt: de Foldimate die je kleren opvouwt. Hij vouwt 25 kledingstukken in 5 minuten. https://www.bright.nl/nieuws/artikel/4542701/foldimate-werkt-echt-en-verschijnt-dit-jaar

Geplaatst door Bright.nl op Woensdag 9 januari 2019

Dit artikel verscheen eerder op Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marie Kondo 2.0: de Foldimate vouwt geheel automatisch jouw kleren op
Sluiten