Frederique Rekers
Frederique Rekers Trending 11 feb 2021

Wat tof: Binti Home en Flexa komen met deze práchtige kleurencollectie

Goed nieuws uit verf-land: Souraya Hassan, in de interieurwereld beter bekend als Binti Home, krijgt als eerste Nederlander ooit een eigen kleuren lijn bij Flexa. Het gaat de ‘Binti Home Kleurencollectie’ heten en wij laten de eerste beelden aan jullie zien.

Interieurspecialist Souraya geeft op haar website Binti Home stylingadviezen en interieurinspiratie. Ze is sinds 2020 een van de vaste Flexa Kleurvrienden, en daar is nu dus een wel hele leuke samenwerking uitgekomen.

Kleurenpalet natuurlijk elegant
Bron: Mynewdesk

Flexa x Binti Home

De kleurencollectie weerspiegelt de culturele roots van Souraya en is speciaal voor Flexa ontworpen. De collectie bestaat uit elegante natuurkleuren, warme aardekleuren en ton sur ton tinten. Prachtig om met elkaar te combineren!

Het palet heeft tien kleuren die geïnspireerd zijn door verschillende lagen uit de natuur gecombineerd met Oosterse invloeden. Je kan hierbij denken aan oker, terra tinten en groene kleuren.

Deze kleuren worden gezien als ‘makkelijke kleuren’, omdat ze makkelijk in elk interieur kunnen worden toegepast. Ook zijn er veel verschillende kleurencombinaties mogelijk. Op de Flexa website vind je meer informatie over het kleurenpalet en kan je zelfs ook kleurtesters bestellen. Alle kleuren zijn beschikbaar in muurverf en lakken.

Egyptische invloeden moodboard
Bron: Mynewdesk

De invloed van kleur

Flexa maakt je bewust van de kracht van kleur in je interieur. Een geschilderde muur is dus niet zomaar een geschilderde muur maar kan een positieve ervaring toevoegen aan een ruimte.

Volgens Souraya kan je met kleur een verhaal vertellen ├ęn weerspiegelt het wie je bent. Wij krijgen meteen zin om onze muur te verven!

Roze, gele kamer met grote planten en witte werkplek
Bron: Mynewdesk

Jouw eigen kleurenpalet

Belangrijk bij het kiezen van je kleuren volgens Souraya, is dat je kiest vanuit je hart. Je voelt elke keer als jij je interieur inloopt de betekenis van jouw kleur.

Mocht je nu, net als wij, helemaal weg zijn van het Binti Home interieur, kan je op Flexa ook interieurtips vinden. Deze tips gaan helemaal om hoe jij de look van Binti Home toepast op jouw eigen interieur.

Je kan je zelfs even kijken hoe haar interieur er op foto’s uitziet want op de Flexa website laat Souraya de toepassing van het hele pakket in haar eigen huis zien.

“Een eigen kleurencollectie ontwerpen is een droom die uitkomt!” – Souraya

3 kleurentips van Souraya

1. Basiskleuren

Kies twee basiskleuren en zorg ervoor dat deze goed te combineren zijn met andere kleuren. Dit hoeft niet per se wit te zijn! Ze noemt Binti Oasis en Binti Clay uit haar kleurenpalet als voorbeeld voor goede basiskleuren.

2. Kleuren waar jij vrolijk van wordt

Kies voor kleuren waar jij een fijn gevoel bij krijgt. Bijvoorbeeld kleuren die je associeert met fijne herinneringen of kleuren uit de natuur.

Souraya benoemd hierbij kleuren als oker, camel en terra die voor haar goed werken hiervoor. Uit haar eigen kleurenpalet zijn dit Binti Camel, Binti Orient en Binti Palm.

3. Basissen en accenten

Voor een interieur waar jij je echt thuis voelt kies je twee basistinten en twee tot drie accentkleuren. Deze kan je verdelen over je interieur in bijvoorbeeld je muren of meubels.

Kleuren combineren voor een klassiek interieur: deze combinaties werken goed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat tof: Binti Home en Flexa komen met deze práchtige kleurencollectie
Sluiten