Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 29 okt 2019

Zo combineer je Tranquil Dawn, Flexa’s kleur van het jaar 2020, in je eigen huis

Hoewel meerdere verfbedrijven dat ze dé kleur van het jaar 2020 voorspellen, zien we de kleur van Flexa altijd wel vaker voorbij komen. De kleur die Flexa dit jaar heeft uitgekozen, Tranquil Dawn, zien we nú zelfs al in veel interieurs terugkomen. Wil jij deze trendkleur ook in je eigen huis? We vertellen je hoe je Flexa’s kleur van het jaar 2020 het beste combineert.

En uiteraard hebben we daar een paar hele mooie voorbeelden bij gezocht, zodat jij je lekker kan laten inspireren.

Zo combineer je Flexa’s kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn

1. Met donkere kleuren

Tranquil Dawn is een lichte, grijsgroene kleur. Daarom is het vanzelfsprekend dat je extra contrast in je interieur aanbrengt door daar donkerdere kleuren aan toe te voegen.

Op de afbeelding hierboven zien we dat er met een kleurenpalet van drie tinten groen gewerkt wordt. Het resultaat? Een rustige, moderne keuken om verliefd op te worden.

Let op: het is het allermooiste als ook de donkerdere tinten een flinke grijze ondertoon hebben, net zoals bij Tranquil Dawn. Zo zorg je ervoor dat de kleuren goed bij elkaar passen.

2. Met hout

Tranquil Dawn gaat heel goed samen met verschillende houttinten. Dit komt doordat grijs en groen ook hele natuurlijke kleuren zijn die je buiten vaak tegenkomt. Combineer deze twee voor een moderne, frisse look in huis.

> Lees ook: Breaking: de kleur van het jaar 2020 van Flexa is bekend (and we love it)

3. Met zandtinten

We krijgen een heerlijke zomerse vibe van de bovenstaande foto. Zandkleuren (zoals licht geel, beige) brengen de warmgrijze ondertoon van Flexa’s kleur van het jaar 2020 nog eens extra naar boven. Een mooie combinatie voor een leeshoekje, zoals op de foto hierboven.

4. Met roze

Ja, je leest het goed. Een opvallend goede combinatie is Tranquil Dawn met een roze tint. Oudroze, zalmroze en zelfs lichtroze. Op de Roomed redactie zijn we in elk geval fan van de combi tussen roze en groen! Deze vrolijke, creatieve kleuren maken elke ruimte wat speelser.

Toch liever een andere kleur van het jaar 2020 in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo combineer je Tranquil Dawn, Flexa’s kleur van het jaar 2020, in je eigen huis
Sluiten