Deze flat packed kast (de)monteer je in een handomdraai

Stel je voor dat je meubels in een handomdraai in elkaar zet en ook weer heel gemakkelijk uit elkaar haalt. Dat zou toch handig zijn, bijvoorbeeld bij een verhuizing? Natuurlijk verkoopt IKEA al handig verpakte meubels die je zelf in elkaar kunt zetten, maar het uit elkaar halen is vaak een lastiger klusje. Gelukkig zijn er steeds meer merken en designers die de strijd met IKEA aan gaan en meubels flat packed leveren. Zo (de)monteer je meubels heel gemakkelijk, zonder gedoe en overbodig sloopwerk. Het nieuwste flat packed meubelstuk is deze handige kast van Greycork. Hoe snel zou je deze in elkaar kunnen zetten?

Greycork wordt door hun slimme ontwerpen door sommigen gezien als de nieuwe concurrent van IKEA. Nou gaat dat waarschijnlijk nog wel even duren, maar ze zijn goed onderweg. Neem deze bank, die je binnen een paar tellen in elkaar zet.

Flat packed meubilair lijkt de toekomst te zijn. Wij spraken namelijk onlangs een trendwatcher over de trends van 2017 en zij voorspelde dat deze manier van meubels maken en leveren weleens heel groot kan worden volgend jaar.

De kast kan heel gemakkelijk in elkaar gezet worden door de poten te bevestigen aan de bovenste plank. Dat doe je met bronzen connectors, het enige stukje hardware aan deze hele kast. Vervolgens schuif je de lager gelegen planken over de poten. Met een leren bandje worden de planken op hun plek gehouden. Dat klinkt simpel en dat is het ook! Vind je deze kast tof? Je kan bij Greycork ook nog terecht voor een stoel en een koffietafel, die samen met de kast ontworpen werden door Ammar Kalo.

MEER LEZEN
Bekijk ook eens deze handige kast van Crisscross, een merk dat ook de strijd aan gaat met de Zweedse meubelgigant IKEA.

www.curbed.com

Reageer op artikel:
Deze flat packed kast (de)monteer je in een handomdraai
Sluiten