Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 9 nov 2021

Thuis sporten? Zo zet je jouw fitness spullen stijlvol neer

Thuis sporten is nog nooit zo populair geweest. Voor een goede workout thuis wil je natuurlijk ook een fijne setup. Maar die fitness spullen zal je ook weer ergens moeten opbergen. Of je ze nu in de woonkamer uitstalt of in een aparte kamer.

Wij hebben wat voorbeelden afgespeurd voor hoe je je home gym met weinig of veel ruimte in kunt delen.

8 ideeën voor het opbergen van je fitness spullen

1. Een stijlvolle opbergplek tegen de muur

Combineer verschillende opbergitems voor een toffe look. In een rieten mand kan je bijvoorbeeld goed je yogamatten in kwijt en met een open tafel als deze is er ook meteen plek voor de grote fitnessbal.

2. Een verticale home gym

Als je niet echt de horizontale ruimte in huis hebt voor het opbergen van je fitness spullen dan kan je beter voor een verticale gym gaan. Het neemt een stuk minder plek in beslag en kan er net zo netjes uitzien. Gebruik stalen pegboards zoals de IKEA SKÅDIS dan weet je zeker dat je fitness spullen veilig hangen. Desnoods kan je nog een pegboard aan je deur hangen.

3. Een ladder voor je handdoeken

Heel leuk voor in je eigen fitnessruimte is een ladder. Je kan er je workout handdoeken erover hangen zodat er altijd een of twee voor je klaar liggen. Daarnaast geeft het ook een mooie touch aan je home gym.

4. Scheid je fitness gedeelte af

Als je geen aparte kamer hebt, maar toch wat privacy wilt voor je fitness ruimte dan kan je ervoor kiezen een kamerscherm of een gordijn te plaatsen. Zo houdt je toch een beetje de verschillende functies van je kamer gescheiden.

Een bed in de woonkamer verberg je makkelijk met een stijlvol gordijn

5. Een home office en gym

Zet fitness apparatuur in je home office zodat je tijdens het werken door even een pauze kan nemen op de hometrainer. Dan kan je toch even je benen strekken zonder dat je de deur uit hoeft.

Klaar met thuiswerken? Geef je thuiskantoor een upgrade met déze items

6. Verberg je fitness apparatuur

Je kan er ook voor kiezen je fitness apparatuur op een slimme manier te verbergen. Zo is er in Amerika de Boitier kast waar je je hometrainer in kan zetten en er uit schuiven wanneer je zin hebt om te sporten. Maar je kan natuurlijk ook voor opvouwbare fitness spullen kiezen die je ook in de kast kan opbergen.

7. Gebruik een IKEA RÅSKOG als je fitness trolley

Een makkelijke manier voor een mobiele home gym. Deze RÅSKOG trolley kan je mooi met je mee laten rollen als je zin hebt om een keer in een andere ruimte of juist buiten te sporten. En dan hoeven je fitness items niet in huis rond te slingeren.

8. Verwerk planten in je fitness ruimte

Voor een frisse uitstraling en daardoor verfrissende workout wil je wat groen in je fitness ruimte. Style planten op een leuke manier in je home gym om zelf ook een energieke boost te krijgen.

Sportief kind? Deze sporty-kinderkamer ideeën zijn mega leuk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DominoOrganized-ish

Reageer op artikel:
Thuis sporten? Zo zet je jouw fitness spullen stijlvol neer
Sluiten