Maud van Dijck
Maud van Dijck Planten en bloemen 31 okt 2021

Zo kan een Ficus Tineke ook bij jou in huis helemaal opbloeien

De Ficus Elastica is een populaire plantensoort en daar hoort de trendy Tineke ook bij. Deze plant met mooie bladeren kan leuk staan in ieder interieur. Je wilt natuurlijk wel dat die er dan mooi bij staat anders zal het nog niet zo’n prettig zicht zijn in je interieur.

Hoe houd jij jouw Ficus Tineke dus gelukkig? Nou, wij hebben enkele verzorgtips waarmee je jouw trendy Tineke ook een happy Tineke mag noemen.

4 tips voor het verzorgen van Ficus Tineke

1. Lichtelijke vochtige grond

Rubberplanten houden wel van een beetje vocht. De grootste fout die je echter kan maken bij planten is te veel water geven. Ook een de wortels van de Tineke kunnen dan al snel gaan rotten als ze teveel water krijgen.

Als je je plant nog niet zo goed aanvoelt kan je beter voor iets minder water kiezen door altijd de bovenste 5 centimeter te checken. Zodra die redelijk droog is kan je je plant weer water geven. Beginnen de bladeren alsnog te hangen? Dan kan je je Ficus Tineke wel wat meer water gaan geven.

Nog een tip: probeer niet de bladeren van je plant mee water te geven aangezien dit vlekken erop kan achterlaten.

2. Een goed waterdoorlatende bodem

Zorg dat jouw Ficus Tineke in grond staat die goed water doorlaat en ook in een potje met gaten staat. Verpot jouw plant wanneer de wortels door de gaten heen beginnen te groeien.

3. Een raam aan de oostkant

Aan de oostzijde van je huis bij een raam is de ideale plek voor de Ficus Tineke. Deze plant houdt namelijk wel van licht, maar hoeft het niet direct op zich te hebben in verband met mogelijke brandende bladeren.

Hoe meer indirect helder licht deze plant krijgt, hoe meer jij kan genieten van de prachtige roze of rode gloed die de bladeren van deze plant kunnen hebben. Maar door deze verscheidenheid in kleur hebben deze kamerplanten ook minder bladgroen wat betekent dat ze de extra zon nodig hebben voor hun fotosynthese.

Wanneer de bladeren van jouw plant dus hun gloed verliezen wil je hem verplaatsen naar een plek met meer zonlicht.

Dit is de plantentrend ‘Crazy Illusions’ en dat ziet er precies zo uit als het klinkt

4. Kamertemperatuur

De Ficus Tineke is helemaal happy in een ruimte die op kamertemperatuur is én ook blijft. Zorg dus dat er geen grote verschillen in temperatuur in je kamer zijn door een koude bries van een open raam of een warme open haard.

Kamerplanten vraag: waarom zijn variegated planten zo duur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Domaine

Reageer op artikel:
Zo kan een Ficus Tineke ook bij jou in huis helemaal opbloeien
Sluiten