Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 6 okt 2021

Deze kamerplant spotten we tegenwoordig overal bij mensen thuis

Ficussen zijn sowieso al populaire kamerplanten, maar de Ficus Audrey is op dit moment wel de favoriet op de Roomed-redactie. We zien ‘m steeds vaker voorbij komen op de achtergrond in allerlei filmpjes op TikTok of Instagram, en we denken dat dat nog wel even zo gaat zijn.

Aangezien deze kamerplant op het moment in het spotlight staat geven wij de Ficus Audrey ook even zijn tijd om bij Roomed te shinen.

De trend van de Ficus Audrey


Je vraagt je misschien af: waarom is juist deze plant nu zo populair? Nou, zoals je op de foto hierboven kunt zien heeft de Ficus Audrey mooie simpele lijnen en daardoor past het ook in bijna elk interieur zoals de eigenaars van Blk Girl Greenhouse zeggen.

De Ficus Audrey is familie van de vioolbladplant (ook bekend als de tabaksplant of Ficus Lyrata) en lijkt er ook veel op wat betreft de verzorging van de kamerplant.

Het is eigenlijk een makkelijkere versie, aangezien het minder eisen heeft dan de Ficus Lyrata. Zo hoef je het minder water te geven dan de Lyrata en komt het ook iets minder nauw met hoeveel licht de plant op een dag krijgt.

Zelf een Ficus Audrey in je interieur?


Je kan hier zien dat de Ficus Audrey ook redelijk groot kan worden (net als zijn neef de Ficus Lyrata), dus houd er rekening mee als je zelf er een in huis zou willen nemen.

De Ficus Audrey houdt van helder indirect zonlicht en kan niet zo goed tegen de tocht dus zet hem niet vlakbij een raam dat vaak opengaat. Een plek bij een raam aan de oostkant is ideaal voor deze plant.

Met het water geven kan je het beste eerst checken dat minstens 5 centimeter van de grond droog is voor je weer opnieuw er water bij doet. Zo voorkom je dat je plant teveel water krijgt.

Te weinig water geven kan leiden tot het verlies van bladeren, maar teveel kan leiden tot het vallen van bladeren én het rotten van de wortels. Dus dan weet je wel welke fout je liever zou willen maken.

Deze kamerplanten wil je deze herfst in huis halen voor meer groen in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Deze kamerplant spotten we tegenwoordig overal bij mensen thuis
Sluiten