Iris Wijnands
Iris Wijnands Slaapkamer 22 okt 2019

Voel je thuis in je slaapkamer: zo richt je je slaapkamer helemaal Feng Shui in

Kom je maar niet tot rust in bed, en blijf je uren naar het plafond staren voordat je eindelijk in slaap valt? Probeer eens om je slaapkamer Feng Shui in te richten. Wanneer alles op de juiste plek staat, ervaar je minder stress en is de slaapkamer eindelijk waar die voor bedoelt is: ontspannen, slapen en rusten.

Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie die ons meer leert over hoe de omgeving je geluk en je welzijn kan beïnvloeden. Je moet een kamer zo inrichten dat de positieve energie door je huis kan stromen. Om die energie te laten stromen, moet je wel een paar dingen weghalen en anders neerzetten.

6 tips voor een Feng Shui slaapkamer

1. Verwijder alles wat met productiviteit en werk te maken heeft

In de slaapkamer heb je een compleet andere energie nodig dan in bijvoorbeeld je home office. Waar in de ene kamer focus belangrijk is, is het in de andere kamer juist belangrijk om ontspanning en rust te vinden. Haal daarom alles uit de slaapkamer dat met werk of productiviteit te maken heeft.

Ook dingen die niet per se met werk, maar wel met andere soorten productiviteit te maken hebben mogen de slaapkamer niet in. Sport spullen? Weg ermee. Telefoon? Nope! Zelfs al ligt deze alleen maar op te laden, het zorgt ervoor dat je niet volledig kan ontspannen en belemmert daardoor de positieve energiestroom.

2. Geen troep onder je bed

Wil je je slaapkamer Feng Shui inrichten, dan moet je die opbergdozen onder je bed vandaan halen. Als je boven die spullen slaapt, krijg je minder energie. Rommel is als een anker voor je energielevel.

Eerlijk is eerlijk, wij maken ons soms ook schuldig aan dit energie-anker. Maar eigenlijk heb je alle spullen die al een jaar niet onder je bed uitgekomen zijn waarschijnlijk ook niet nodig, dus ruim ze lekker op of breng ze naar de kringloop.

3. Houd rekening met geluiden en geuren

Vervelende geluiden en nare geuren zijn een no go in de slaapkamer. Slaap je boven de keuken? Zorg ervoor dat er geen luchtjes van het avondeten in de slaapkamer blijven hangen. Wanneer het geluid en de geuren niet te verhelpen zijn, kunnen rustige muziek en etherische olie je helpen om je slaapkamer zo Feng Shui mogelijk te maken.

4. Alleenstaande objecten dragen niet bij aan een Feng Shui slaapkamer

Voel je je vaak alleen in je slaapkamer, dan is het tijd om eens uit te zoeken wat de oorzaak is van deze gevoelens. Staat er een enkele vaas, hangt er een kunstwerk met één afbeelding of staat er een enkele stoel in de hoek, dan ben je onbewust naar jezelf een bepaalde boodschap aan het overbrengen.

Yep, die eenzaamheid die je voelt heeft te maken met je treurig ingerichte slaapkamer. Maak van die alleenstaande objecten een paartje of trio, en zorg ervoor dat je alleen items in je slaapkamer hebt waar je blij van wordt.

5. Planten zijn goed, té veel planten niet

Sommige planten hebben een luchtzuiverende werking en zijn daarom perfect om in de slaapkamer neer te zetten. Echter is het belangrijk om niet te veel planten te hebben voor een Feng Shui slaapkamer. Het gaat om balans. Planten hebben een ‘hout-element’, wat in overvloed volgens de leer van Feng Shui de slaap kan verstoren.

6. Let op de positie van je grote meubels

Het belangrijkste is de positie van je interieuritems. Zo komt het plaatsen van je bed best nauwkeurig. Een bed zou zo moeten staan dat je de deur direct kan zien. Het hoofdeinde moet tegen een muur aan staan, maar niet direct onder een raam.  Ga voor grote objecten en kunstwerken om leven in je slaapkamer te brengen.

In het algemeen is hoe minder meubels en spullen, hoe beter. Wil je een Feng Shui slaapkamer met frisse energie hebben, zul je dat kleine bijzettafeltje ergens anders moeten laten.

Meer lezen over Feng Shui?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Voel je thuis in je slaapkamer: zo richt je je slaapkamer helemaal Feng Shui in
Sluiten