Jaime Andreas
Jaime Andreas Keuken 1 jun 2020

Feng Shui in de keuken: hier moet je op letten

Nog niet zo heel lang geleden schreven we een artikel over Feng Shui in de tuin. Maar dit kun je ook goed toepassen in andere delen van je interieur zoals de keuken. Feng Shui is een oude Chinese filosofie over hoe je leefomgeving je gevoel en je geluk kan beïnvloeden. In dit artikel vertellen we waar je op kan letten voor een Feng Shui keuken.

Het belangrijkste aan de Chinese Feng Shui filosofie is dat alle elementen in het interieur met elkaar in balans zijn. Dat betekent geen overdadigheid van bepaalde elementen, want dat verstoort die balans.

De keuken is meestal een legere ruimte dan de rest van je huis. Het is natuurlijk functioneel en je moet fijn kunnen koken. Maar zelfs in deze ruimte kun je de basis principes van Feng Shui goed toepassen om een interessantere dynamiek in je keuken te creëren.

Tips voor een Feng Shui keuken

1. Elementen in balans

Feng Shui gaat over balans tussen de volgende elementen: water, hout, metaal, vuur en aarde. Je kunt daarbij aan het letterlijke element denken. Dus bij hout moet je denken aan leuke kamerplanten, bij aarde aan een prachtig natuurstenen aanrechtblad en metaal is makkelijk te bereiken door de apparatuur in je keuken.

Kom je er niet uit met bepaalde elementen? Geen zorgen, want je kunt ook gaan voor een kleur geassocieerd met een element. Zo hoort rood bij vuur en blauw bij water.

2. Opruimen zorgt voor rust

Het allerbelangrijkste bij Feng Shui is dat jij je gelukkig voelt in je eigen ruimte. Het helpt dan dat je keuken lekker opgeruimd en overzichtelijk is. Onnodige rommeltjes en prulletjes zorgen er alleen maar voor dat je niet lekker kan beginnen met koken.

Houd dus een lange opruimsessie om je aanrecht op te ruimen en je kasten uit te zoeken. Alles wat je niet meer nodig heb gooi je weg of doneer je aan iemand die het wel kan gebruiken.

3. Iets voor alle zintuigen

In een Feng Shui ruimte is het prettig om meerdere zintuigen te prikkelen. Je keuken ziet er visueel al snel aantrekkelijk uit, maar probeer ook eens te koken met een gezellige muziekje aan. Of wat dacht je van een geinig citrusboompje om de ruimte een lekkere geur te geven?

Meer inspiratie voor de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feng Shui in de keuken: hier moet je op letten
Sluiten