Jaime Andreas
Jaime Andreas Tuin 14 mei 2020

Hier moet je op letten voor Feng Shui in de tuin

Feng Shui is een oude Chinese filosofie over hoe je leefomgeving je gevoel en je geluk kan beïnvloeden. Deze filosofie kun je goed toepassen op je interieur en ook op je tuin, want Feng Shui draait ook om goede balans in je leven en een grotere connectie met de natuur. Je tuin is waar je een grotere connectie met de natuur kan creëren. Hier moet je op letten voor Feng Shui in de tuin.

Voor Feng Shui maakt het niet uit hoe groot jouw tuin is; het gaat namelijk om de balans van verschillende elementen. Die balans kun je ook goed toepassen in een kleine tuin.

Dit heb je nodig voor Feng Shui in de tuin

Alle elementen

In een Feng Shui tuin zijn alle natuurelementen met elkaar in balans. De elementen zijn water, hout, metaal, vuur en aarde. De elementen hoef je niet letterlijk te nemen.

Bij vuur kun je denken aan een warmtebron zoals een vuurkorf, maar ook aan genoeg zonlicht in je tuin of bloemen met vurige kleuren. Aarde gaat over stenen in allerlei vormen, maar mooie potten van aardewerk vallen hier ook onder. Het element hout is makkelijk te bereiken door genoeg groen en bomen in de tuin. Genoeg water in de tuin kun je bereiken door een fontein, vogelbadje of een leuk vijvertje.

Metaal is misschien lastig; je kunt denken aan metalen tuinmeubels. Maar wit is de officiële kleur van metaal, dus je kunt heel makkelijk witte bloemen in de tuin planten.

De Bagua kaart

Met behulp van de Bagua kaart kun je zien waar in de tuin je al deze elementen kwijt moet om een goede balans te creëren. Daarnaast kun je ook bepalen wat voor geluk je wil bereiken met Feng Shui in de tuin.

Wil je graag meer geluk in gezondheid? Dan leg je de focus meer op het hout element. Wil je graag hoger op klimmen in je carrière? Ga dan voor meer water.

Dit moet je niet doen

Je mag de focus wat meer leggen op een bepaald element, maar niet teveel. De tuin moet alsnog een goede balans hebben van alle elementen dus wees niet te overdadig met water wanneer je meer geluk wil je carrière.

Rechte paden zijn een no go voor Feng Shui in de tuin. In oude Chinese verhalen werd gezegd dat alleen kwade geesten in een rechte lijn kunnen lopen. Dus in een Feng Shui tuin zorgen kronkelende paden voor bescherming.

Teveel rommel en teveel meubels zorgen voor onrust in de tuin. Houd het bij spullen die je echt nodig heb en decoreer met natuurlijke elementen.

Het aller belangrijkste is om een tuin te hebben die je goed kan bijhouden. Eentje waar je geen stress van krijgt en genoeg tijd voor kan maken. Het moet echt toevoeging aan je huis en geen last.

Meer tips voor de tuin?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MbglifestyleRozanne and friendsOptimale Gezondheid

Reageer op artikel:
Hier moet je op letten voor Feng Shui in de tuin
Sluiten