Dit is hoe je felle kleuren gebruikt in een kleine ruimte

Het is soms best lastig om felle kleuren toe te voegen aan je interieur. Als je daarnaast ook nog eens te maken hebt met een kleine ruimte, waarin alles nog tien keer meer opvalt, kan het al helemaal voor struggles zorgen. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet!

Of je nu voor een groot contrast gaat, een aantal subtiele accessoires of je muren in een felle kleur verft: het kan echt allemaal, óók in een klein huis.

Test, test, test

Speel met verschillende samples! En ga dan voor verschillende tinten, maar ook voor verschillende maten. Het is namelijk super lastig om een kleur voor op je hele muur te kiezen met een piepklein verf stripje. Probeer dus eerst bijvoorbeeld een groot doek of een grote poster in dezelfde kleur in de kamer te hangen en kijk daarna of het past.

Negeer trends en ga voor je favoriete kleur

Hoe verleidelijk het ook lijkt om de voor de laatste trends te kiezen, zeker als je een kleur kiest voor op je muur kun je altijd beter gaan voor je all time favorite. Je zult immers letterlijk met je keuze moeten ‘leven’, en trends zullen je relatief sneller gaan vervelen. Kijk echt naar wat het doel is van de ruimte en welke kleur daar bij past, voordat je direct overgaat naar iets dat op dit moment ‘in’ is.

>> Lees ook: 6 ouderwetse regels die je mag breken tijdens het inrichten van je huis

Accessoires in plaats van hele muren

Vind je een muurtje verven nog best een grote stap, pak het dan eerst wat kleiner aan. Ga bijvoorbeeld voor accessoires, decoratie en kunst in felle kleuren in plaats van een of meerdere muren. Deze aanpassingen kun je later nog makkelijk verwisselen voor iets anders.

Accentueer je favo plekken en kies een focuspunt

Vaak is het moeilijk om te stoppen als je eenmaal begonnen bent met felle kleuren in huis. Maar door al die losse felle items wordt het geheel snel druk. Kies je favoriete plekken en accentueer deze door een opvallend kleurtje! Kijk goed naar de ruimte. Wat wordt je focuspunt? Welke plekken wil je optimaal belicht hebben? Welke delen van de ruimte zijn minder belangrijk? Deze mag je dan ook met rust laten wat kleur betreft.

Reageer op artikel:
Dit is hoe je felle kleuren gebruikt in een kleine ruimte
Sluiten