Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 17 jun 2017

How to: felle kleuren toevoegen in een donkere ruimte

Spoiler alert: gewoon doen! Felle kleuren zijn meestal licht en dat zorgt voor een contrast met de donkere elementen van een ruimte. Felle kleuren kun je dus heel makkelijk toevoegen in een donkere ruimte. Toch zijn er een aantal handige trucs en dingen die goed zijn om te weten mocht je met deze combi aan de slag gaan.

Watch and learn!

Triadisch

Kies een donkere kleur voor de muur en maak met een ander object een triadische combinatie. Wait, what? Triadische kleuren komen uit de hoeken van een gelijkzijdige driehoek van de kleurencirkel.

Meubels

De makkelijkste manier om kleur toe te voegen in een donkere ruimte: felgekleurde meubels. Zorg in dit geval wel dat de rest van de ruimte niet al te veel andere kleuren bevat, maar voornamelijk zwart en wit. Hierdoor trekken de felle meubels nog steeds de meeste aandacht zonder dat je wordt afgeleid door allerlei accessoires.

Focuspunt

Ook heel mooi: kies één item (deze mag klein of groot zijn) en verf deze in een felle kleur. Hierdoor creëer je met een hele simpele stap toch net wat meer spanning in je interieur.

Balans

Verdeel verschillende kleurrijke accessoires over de kamer in plaats van te gaan voor één fel gekleurde eye catcher. Zo creëer je balans en worden de felle kleuren minder hard.

Meer weten over kleur? Lees ook:
Dit doet kleur met je humeur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
How to: felle kleuren toevoegen in een donkere ruimte
Sluiten