Inspiratie: een instant feestelijke kamer met slingers (en een herfstige eettafel)

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen – en dat geldt niet alleen spreekwoordelijk, maar ook gewoon letterlijk. Slingers in huis zorgen namelijk voor een instant feestelijke kamer! Dat is perfect voor als je een (herfstig) etentje geeft voor vrienden of familie.

Zeg nou zelf, je krijgt toch spontaan zin in pompoensoep en wijn als je deze kamer ziet?

binnenkijker feestelijke kamer slingers eettafel 2
binnenkijker feestelijke kamer slingers eettafel 3

Stijlvolle slingers voor een feestelijke kamer

En als we slingers zeggen, dan bedoelen we niet per se vlaggetjes in alle kleuren van de regenboog. Die zijn leuk voor een verjaardag, maar slingers zijn er voor zo veel meer feestelijke gelegenheden – en in zo veel stijlvollere uitvoeringen. Deze witte papieren varianten zijn bijvoorbeeld heel rustig, maar toch was het etentje niet compleet geweest zonder.

En o ja, datzelfde geldt voor de vaasjes aan de muur. Hoe leuk zijn die?

binnenkijker feestelijke kamer slingers eettafel 4
binnenkijker feestelijke kamer slingers eettafel 5

Een herfstige eettafel

Helaas ben je er nog niet met alleen slingers: voor een stijlvol diner heb je natuurlijk ook een mooie eettafel nodig. Voeg daar bijvoorbeeld een herfstige sfeer aan toe met wat pluimen in herfstkleuren, en – natuurlijk – kleine pompoenen. Zelfs de wijn heeft een beetje een herfstige kleur.

Ook een leuke twist: de kandelaars. Normaal zou je bij een chique diner misschien voor witte kaarsen gaan, maar de zwarte varianten geven het geheel juist een Halloween-achtige uitstraling (op een goede manier).

binnenkijker feestelijke kamer slingers eettafel 6

Tot slot zijn naamkaartjes een heel goede manier om een thema aan je etentje te verbinden. Kies in de herfst voor gele of oranje bloemetjes, mooie gedroogde bladeren of misschien zelfs ‘plakken’ hout waar je namen op kunt schrijven. The sky is the limit – of eigenlijk het plafond met de slingers, in dit geval.

Dus, wie nodig jij uit voor je volgende etentje?

Meer inspiratie voor een feestelijke eettafel

Ahre.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Inspiratie: een instant feestelijke kamer met slingers (en een herfstige eettafel)
Sluiten