Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 26 sep 2018

Favoriete plant op de redactie: de tropische Paradijsvogelplant

In onze rubriek ‘favoriete plant op de redactie’ laten we elke week een bijzondere plant zien die ons hart gestolen heeft. Planten komen immers in alle vormen, kleuren en maten. Deze week is dat de tropische Paradijsvogelplant.

De Paradijsvogelplant is een héle bijzondere kamerplant. De plant heeft veel verschillende namen: Bird of Paradise, Paradijsvogelbloem, Vogelkopbloem en Strelitzia.

De Zuid-Afrikaanse paradijs vogel

De Paradijsvogelplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en heeft zijn sierlijke naam te danken aan zijn kleuren en vormen. Die lijken namelijk enorm op die van een paradijsvogel. De bloeiperiode duurt bijna een heel jaar.

Zo verzorg je een Paradijsvogelplant

De Paradijsvogelplant is prachtig, maar heeft dan ook intensievere verzorging nodig dan de meeste andere kamerplanten. Zorg in eerste instantie voor een lichte plek voor de Strelitzia. Recht voor het raam of een glazen deur is de beste plek zodat ‘ie in direct zonlicht staat.

Geef de plant dagelijks veel water, dan bloeit hij het beste. Zorg er alleen wel voor dat de wortels niet onder water staan. In de winter mag de grond van de plant wel droog staan. Geef hem rond die tijd zo’n 1 keer per week water.

De Paradijsvogelplant kan erg groot worden, zoals je op bovenstaande foto’s ziet. Wees er dus op tijd bij met overpotten, anders hebben de wortels niet genoeg plek om te groeien.

Op bezoek in Hortus Botanicus

Is een grote Paradijsvogelplant misschien een iets te grote commitment voor in huis? Bij de tropische botanische tuinen in Amsterdam Hortus Botanicus kan je de vrolijk gekleurde Zuid-Afrikaanse plant ook bewonderen!

Meer lezen over planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Favoriete plant op de redactie: de tropische Paradijsvogelplant
Sluiten