Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 19 jun 2018

Favoriete plant op de redactie: de fotogenieke Monstera

In ‘de favoriete plant op de redactie’ laten we elke week een bijzondere plant zien die ons hart gestolen heeft. Planten komen immers in alle vormen, kleuren en maten. Vandaag zetten we de Instagram-waardige Monstera in het zonnetje. Sinds een paar jaar is deze plant namelijk hipper dan hip.

Zeg eens eerlijk, is er een plant die vaker op Instagram verschijnt dan deze? Het blad van de Monstera is dan ook een blad wat in veel botanische prints terug te vinden is. Maar ook in real life is deze plant een prachtig exemplaar wat je in huis moet halen.

monstera
puresweetjoy

Hoe verzorg je een Monstera?

De Monstera houdt van een lichte plek, maar houdt er niet van om in de volle zon te staan. Dan zullen de bladeren namelijk langzaam verbranden. Ook een plek op de toch is niet zo’n goed idee, want dan gaan de mooie bladeren van je plant krullen. En dat willen we natuurlijk niet!

Ook houden de planten van een ruimte waar de lucht erg vochtig is. Is dat niet zo in de ruimte waar jij ‘m neer wilt zetten? Zorg er dan voor dat je af en toe met een plantenspuit in de weer gaat. Anders kunnen de randen van de bladeren snel bruin worden.

Wat de plant wél lekker vindt, is van maart tot augustus één keer per maand een beetje plantenvoeding te geven. Dan blijft ie mooi en blijven de bladeren mooi shinen. En dat willen we natuurlijk!

Nog meer favoriete planten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Favoriete plant op de redactie: de fotogenieke Monstera
Sluiten