Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 3 apr 2018

Favoriete plant op de redactie: het donkey tail vetplantje

Een nieuwe rubriek op Roomed: in ‘de favoriete plant op de redactie’ laten we elke week een bijzondere plant zien die ons hart gestolen heeft. Planten komen immers in alle vormen, kleuren en maten. Deze week: de Donkey Tail.

De Donkey Tail (of Burro’s Tail) is een makkelijk te stekken vetplantje. De volledige Latijnse naam van het plantje is Sedum Morganianum Burrito. Maar omdat ‘ie dus zo op de staart van een ezel kijkt, kreeg het plantje al snel deze koosnaam. Het plantje wordt vaak opgehangen, omdat de slierten van de plant leuk naar beneden gaan hangen.

Hoe verzorg je de Donkey Tail?

Je hoeft geen groene vingers te hebben om de Donkey Tail goed te verzorgen. Het plantje is, net als veel andere vetplantjes, heel makkelijk te onderhouden (en daar houden we van!). Het plantje houdt ervan om in de zon te hangen, maar pas op dat het niet te fel is. Dan zal je plantje verbranden. Het beste zoek je een half zon-half schaduw plekje uit voor je Donkey Tail.

Het plantje heeft ongeveer om de 10 dagen wat water nodig. Als het buiten warm is, kijk dan goed of de aarde van het vetplantje niet te droog wordt.

Nog meer leuke plantjes:

Dit vetplantje heeft de vorm van een konijn (ja, echt!). En de bladeren van deze mooie plant staan fantastisch in het huis van liefhebbers van de kleur roze, want deze plant heeft roze bladeren. Bijzonder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Favoriete plant op de redactie: het donkey tail vetplantje
Sluiten