Favoriete plant op de redactie: bamboe als eyecatcher in je interieur

Favoriete plant op de redactie: bamboe als eyecatcher in je interieur

In ‘de favoriete plant op de redactie’ laten we elke week een bijzondere plant zien die ons hart gestolen heeft. Planten komen immers in alle vormen, kleuren en maten. Sinds kort zijn we fan van bamboe. Bamboe is niet alleen mooi als houtsoort, maar ook als plant zelf. En al helemaal leuk: wanneer de wind door de kleine groene blaadjes blaast, zul je een zacht en subtiel geritsel van de blaadjes horen.

Het fijne van de bamboe is dat hij het hele jaar door groen blijft, en ook nog eens keihard groeit. Voor elke standplaats is er wel een passende bamboesoort te vinden, zowel binnen als buiten. Wij focussen ons nu natuurlijk op de bamboe die je binnen kwijt kunt, want dat vinden we stiekem veel leuker. Het geeft je interieur een echte groene, natuurlijke uitstraling.

Waar moet je aan denken als je bamboe in huis haalt?

Het liefst zet je de bamboe in een pot die aan de bovenkant wijder is dan aan de onderkant. Hij moet zeker ruim genoeg zijn: houd rekening met ongeveer 5 centimeter speling aan alle kanten van de rand van de pot tot aan de kluit. De bamboe heeft gevoelige wortels, dus doe altijd extra voorzichtig als je de bamboe plant! Gebruik ook het liefste extra voedende potgrond voor een langer leven voor je nieuwste aanwinst.

Een uitstekende temperatuur voor een bamboe is 21 graden Celcius. Hij houdt over het algemeen dus van een iets warmere temperatuur dan wat in de Nederlandse huishoudens het gemiddelde is, houd daar rekening mee!

Je bamboe water geven

Veel bamboesoorten krijgen het liefst dagelijks een klein beetje water. Eens per week een flinke scheut water vinden ze absoluut niet fijn. Het is dus wel een plant waar je dagelijks even aan moet denken. Wat de bamboe wel fijn vindt: dagelijks even besproeid worden met een plantenspuit. Zo boots je het klimaat na waar de plant oorspronkelijk vandaan komt.

Zo combineer je bamboe in je interieur

Bamboe kun je uitstekend als een roomdivider gebruiken. Wil je bijvoorbeeld de woonkamer op een subtiele manier van de keuken of slaapkamer scheiden, zet dan drie grote potten met hoge bamboe tussen de ruimtes in. Zo creëer je een subtiele doorkijk die in één klap veel meer privacy biedt.