Het favoriete hoekje in het huis van Roomed’s stagiaire Estelle

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Dus daarom stellen wij in deze (spiksplinternieuwe) rubriek wekelijks de vraag: wat is jouw favoriete hoekje in huis?

Twee weken geleden deelden we het favoriete hoekje van lezer Marco. Zijn lievelingsplekje in huis is het kleurrijke hoekje bij het raam. Gemist? Hier kun je zijn favoriete hoekje nog eens bekijken.

Vandaag laat Roomed’s stagiaire Estelle haar favoriete hoekje in huis zien.

Tóch een fijne winter

Ik woon nog thuis bij mijn ouders in Wormerveer en mijn favoriete plek is toch echt wel het hoekje waar de open haard staat. Het is sfeervol, geeft warmte en is supergezellig. Ik vind het heerlijk om tijdens de koude winterdagen lekker met een kop thee voor de haard te zitten met een Netflix filmpje. Dit maakt de winter ondanks de kou heel fijn!

Lekker knus

Ik ben gek op sfeer en warmte in huis en een open haard is letterlijk en figuurlijk een mooie manier om dit te creëren. De combinatie van het schapenvachtje op de grond en het antieke houten krukje naast de haard vind ik erg leuk. Het geeft me een knus en huiselijk gevoel en daar hou ik van! Om het helemaal af te maken steek ik graag als het donker wordt de kaarsen op de schouw aan.

Ik hou van een chique stijl, daarom vind ik de spiegel met de bronzen rand en het sierlijk reliëf heel gaaf.

Een bijzonder blik

Het mooiste op de open haard vind ik het blik met de zeesterren en schelpen. Het blik is afkomstig van mijn overgrootvader en werd in 1963 eenmalig uitgegeven als relatiegeschenk ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Blikfabriek. Het zorgt voor een persoonlijke touch in huis en het is daarnaast een mooie herinnering.

#Wat is jouw favoriete hoekje?

Laat ons weten op welk plekje in huis jij het meest trots bent. Tag ons op Instagram met de hashtag #roomedshoekje of stuur ons een e-mail. We zijn benieuwd!

Fotografie: Estelle Beukman

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van Roomed’s stagiaire Estelle
Sluiten