Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Nikita

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Dus daarom stellen wij in deze rubriek wekelijks de vraag: wat is jouw favoriete hoekje in huis?

Vandaag kijken we binnen bij Nikita. In haar lievelingshoekje mogen Disney, Harry Potter en Parijs niet ontbreken. “Het is een perfecte opsomming van mijn persoonlijkheid.”

Parisienne

Nikita is pas sinds een paar maandjes weer neergestreken in haar home town Amsterdam-West. Een half jaar geleden mocht ze zichzelf namelijk nog een Parisienne noemen. “Na mijn studie besloot ik impulsief te solliciteren voor een baan bij Disneyland Parijs. Nog geen maand later zat ik al in de Thalys richting Frankrijk. Uiteindelijk ben ik daar twee jaar gebleven.”

Een ervaring om nooit te vergeten, noemt ze het. Hoewel ze blij is om weer terug te zijn in Nederland, kan ze Parijs niet helemaal achter zich laten. Een kleine Eifeltoren kan dan ook niet ontbreken in haar favoriete hoekje in huis. “Ik kreeg deze van mijn oma toen ik voor het eerst in Parijs was in 1995. Ik denk dat ik toen al verliefd werd op de stad, want ik heb deze souvenir altijd bewaard.”

Een vleugje romantiek en een sprankje geek

“Mijn lieve ouders verrasten me met deze trolley”, vertelt Nikita. “Ik zat al een tijdje ziek thuis en zat er een beetje doorheen. Tot ze ineens met dit pareltje voor de deur stonden!” Dat haar lightbox zou pronken op het kastje, stond vast. “Ik weet dat het niet meer zo origineel is maar ik vind het veel te leuk om te spelen met grappige en leuke teksten.”

Verder vindt Nikita dat de trolley haar persoonlijkheid goed laat zien. “Urban met een vleugje romantic en een sprankje geek. Ik hou van bloemen, Audrey Hepburn, mode en (obviously) Parijs. Maar ik ben ook een mega Harry Potter- en Disney fan.”

“Alle boeken op de trolley komen van American Book Center, wat ik ook graag mijn tweede huis noem. Ik ben echt een boekenaddict en kan uren rondbrengen in deze winkel.” De Harry Potter items kocht Nikita toen ze in Londen was voor de Harry Potter Studio Tour. “Ik geef toe: dit was een van de beste dagen van mijn leven.”

“De glazen pot bevat alle pins die ik tijdens mijn twee jaar werken in Disneyland verzameld heb.”

>> lees ook: een bar cart met planten in plaats van drank!

#Wat is jouw favoriete hoekje?

Laat ons weten op welk plekje in huis jij het meest trots bent. Tag ons op Instagram met de hashtag #roomedshoekje of stuur ons een e-mail. Reageren onder de Facebook-post van dit artikel kan natuurlijk ook. We zijn benieuwd!

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Nikita
Sluiten