Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Jen

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Dus daarom stellen wij in deze rubriek wekelijks de vraag: wat is jouw favoriete hoekje in huis?

Vandaag laat de reislustige Jennifer (Jen) ons haar favoriete hoekje zien. Met het geluk aan haar zijde vond ze een leuk appartement in een van de bruisende buurt van Amsterdam: De Pijp. “Op heldere dagen kun je het schitterende Rijksmuseum zien vanuit onze woonkamer.”

Altijd een vakantiegevoel

Van Namibië tot Peru en van Canada tot Panama. Als gepassioneerd reiziger heeft Jen in verschillende landen gereisd, gestudeerd én gewoond. Maar hoe mooi die uitgestrekte natuurgebieden van Canada ook zijn of hoe kraakhelder het water in Panama ook is – het karakteristieke Amsterdam veroverde haar hart. “Toen ik hier de eerste keer kwam, was ik meteen verliefd.” Dat ze nu, samen met haar vriend, in De Pijp woont is dan ook iets waar ze alleen maar van kon dromen. “Ik woon in een rustige straat, maar het Marie Heinekenplein en de Albert Cuypmarkt liggen om de hoek.”

Die diepgewortelde liefde voor reizen laat ze graag terugkomen in haar thuis. “Elke keer als ik op reis ben, neem ik iets mee voor mijn woning. Dit zorgt ervoor dat het altijd voelt als vakantie in mijn onderkomen.”

De old-school camera gebruik ik alleen voor speciale gelegenheden

Memory lane

Het favoriete hoekje van Jen is de plek waar ze heerlijk kan ontspannen: de zitplek op houten pallets. “Memory lane, noem ik het.” Hier kan ze wegzakken in het matras en knuffelen met de kussens en de dekens. “Als het regent, zit ik hier te genieten van de regendruppels die tikken op het schuine raam.”

Jen is geen fan van consumentisme en wil het liefst zo minimalistisch mogelijk leven. Daarom besloot ze ook geen nieuwe bank te kopen, maar er zelf een te maken van tweedehands materiaal. “De pallets vond ik op straat, het matras komt uit een oude caravan van de ouders van mijn vriend en de kussenslopen zijn eigenlijk zakken voor koffiebonen”, voegt ze toe. “Die heb ik meegekregen toen ik in een koffiebonenfabriek was in Panama.”

De hangmat die ze meenam uit Panama moet ook nog een plekje krijgen in het geliefde Memory lane. Oh, en als het stel een projector heeft gevonden, dan is een heuse indoor bioscoop de volgende stap. “Zo hoeven we nooit meer ons lievelingshoekje te verlaten.”

Fotografie: Jen Drouin

#Wat is jouw favoriete hoekje?

Laat ons weten op welk plekje in huis jij het meest trots bent. Tag ons op Instagram met de hashtag #roomedshoekje of stuur ons een e-mail. Reageren onder de Facebook-post van dit artikel kan natuurlijk ook. We zijn benieuwd!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Jen
Sluiten