Het favoriete hoekje in het huis van: illustrator Loes

Het favoriete hoekje in het huis van: illustrator Loes

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Dus daarom stellen wij in deze (spiksplinternieuwe) rubriek wekelijks de vraag: wat is jouw favoriete hoekje in huis?

Nadat wij (Maartje en Lotte) hebben verklapt wat ons lievelingsplekje is, is het vandaag de beurt aan lezeres Loes. Een 26-jarige illustrator uit Gent met een zwak voor pastelkleuren en vintage finds. “Ik ben nog steeds heel erg verliefd op mijn roze zetel, helemaal mijn kleur.”

Ontspanningshoekje

Creatieveling Loes werkt veel vanuit huis, dus weet als geen ander hoe je de perfecte combinatie maakt tussen een fijne zithoek en een inspirerende home office. “Ik ben in maart dit jaar verhuisd – dus woon er nog maar net – en dit hoekje was het eerste hoekje dat af was. Ik ben er best trots op.”

Ondanks dat ze dus ook in dezelfde kamer werkt, heeft ze toch een ‘ontspanningshoekje’ weten te creëren. “Als ik hier zit, denk ik nergens anders meer aan. Ik kijk een serie of lees een boek met wat fijne muziek, en vanuit mijn venster heb ik een mooi uitzicht over de Gentse ‘skyline’. Mijn appartement bevindt zich op het vierde verdieping en heeft grote vensters. In de ochtend valt er dus al veel licht binnen.”

Mengelmoesje

Haar interieurstijl noemt Loes een mengelmoes van vintage meubels, Ikea en Deens design. “De inrichting heb ik puur op gevoel gedaan. Ik hou van pastelkleuren en verschillende soorten hout. Dat er geen houten vloer ligt vind ik jammer, maar dat is maar een klein minpuntje.”

Ben jij – net als Loes – verliefd op de roze bank? (anders wij wel!) “Deze komt van Sofacompany”, verklapt ze. “Het salontafeltje had ik al, dat is van de kringloop, en het kastje was van mijn grootouders.” Het tapijt van Ferm Living maakt het wat haar betreft helemaal af. En natuurlijk, om het af te maken, hangen er ook een aantal illustraties aan de muur. De zwart-witte zeefdruk heeft Loes zelf gemaakt en de overige prints zijn van andere illustrators en komen uit kringloopwinkels.

Groen

“Ik vind dat boeken niet in een kast horen, daarom heb ik mijn boekencollectie uitgestald op het kastje, samen met wat kaarten en natuurlijk planten. Groen vind ik ook heel belangrijk in huis, ik heb jammer genoeg niet hele groene vingers anders hadden er misschien meer gestaan. Dit zijn de planten die het hebben overleefd. Een paar van de plantenpotjes zijn door mezelf beschilderd, de anderen zijn van de kringloopwinkel.

Het enige wat volgens Loes haar lievelingshoekje hélémaal af zou maken, is een extra zitje. “Op mijn wishlist staat een mooie fluwelen loveseat, in het oker of donkerblauw. Of een rotan schommelstoel.”

#Wat is jouw favoriete hoekje?

Laat ons weten op welk plekje in huis jij het meest trots bent. Tag ons op Instagram met de hashtag #roomedshoekje of stuur ons een e-mail. We zijn benieuwd!

Fotografie: Loes Deckers