Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Eleanore

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Dus daarom stellen wij in deze rubriek wekelijks de vraag: wat is jouw favoriete hoekje in huis?

Vandaag kijken we binnen bij lezeres Eleanore. Samen met haar vriend woont ze in Goes. Oh, en ze is naar eigen zeggen nogal een Instagramfanaat en vindt het dan ook heerlijk om foto’s van haar interieur te maken (herkenbaar!). “Mijn favoriete hoekje kan ik steeds weer aanpassen, zonder dat het hele huis op z’n kop staat.”

Even terugtrekken..

“Mijn favoriete hoekje is het kleine zitplekje dat we gecreëerd hebben in de woonkamer. Een gezellig bureautje op schragen waar aan gewerkt kan worden. Ondanks dat deze gewoon in de woonkamer staat, voelt het alsof je je af en toe even terug kan trekken.”

Het bureau praatte ze op slinkse wijze haar huis in. “Toen ik een plaatje tegen kwam in het IKEA folderboekje van een wit bureau op schragen was ik meteen verkocht en wist ik dat deze er moest komen. Mijn vriend studeerde toen die tijd nog en ik overtuigde hem er van dat hij wel een werkplek kon gebruiken.” Ha, slim!

Durf te mixen

“Ons interieurstijl is een mengelmoesje van van alles en nog wat”, vertelt Eleanore. Maar dat was niet altijd zo. Toen ze met haar vriend ging samenwonen, kochten ze namelijk alles nieuw én van hetzelfde merk én in dezelfde kleur. Deze veilige keuze was toch iets te saai voor het stel. “Zodra ze de meubelen kwamen brengen, zag ik meteen al dat dit niet bij ons paste. Binnen een jaar tijd is het hele interieur, op de bank en de eettafel na, veranderd.”

Binnen één jaar was ons hele interieur weer veranderd

Dol op verandering

Verander jij ook het liefst dagelijks je interieur? Een stalen rek, zoals dat van Eleanore, is dan heel handig: je kunt er telkens weer andere kaartjes, foto’s of accessoires aan hangen. Zo heb je binnen no-time een nieuwe look, zonder dat je meteen je hele interieur op z’n kop zet. Eleanore’s favoriete plekken om leuke decoratiespulletjes te kopen? “De meeste dingen komen van de HEMA, IKEA en Loods 5. Oh, en met het kleine vloerkleedje van Sissy-Boy ben ik nog altijd heel blij mee.”

Wat Eleanore nog op haar wishlist heeft staan? “Een metalen locker ladekastje. We hebben weinig opbergruimte, dus dat mis ik nog heel erg.”

Fotografie: Eleanore Boel

#Wat is jouw favoriete hoekje?

Laat ons weten op welk plekje in huis jij het meest trots bent. Tag ons op Instagram met de hashtag #roomedshoekje of stuur ons een e-mail. Reageren onder de Facebook-post van dit artikel kan natuurlijk ook. We zijn benieuwd!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Eleanore
Sluiten