Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tafels 10 jul 2020

Zo origineel – dit is Bakkes, en Bakkes is een bijzettafel en plantenbak in één

Soms komen we dingen tegen waarvan we denken ‘waarom hebben wíj dat niet bedacht?’. Bakkes valt precies in die categorie. Want hoe geniaal is dit: Bakkes is een bijzettafel met een ingebouwde plantenbak. En na het zien van deze foto’s wil je die sowieso in huis halen.

Het ontwerp voor Bakkes ontwikkelde Fatboy (die we allemaal kennen van de zitzakken, inderdaad) in samenwerking met het Nederlandse duo Kranen/Gille. Net als Fatboy zijn zij altijd op zoek naar het volgende design-icoon – en dat is in dit geval Bakkes geworden.

Op de Fatboy-website vertellen ze: “We vinden het geweldig dat Bakkes zoveel gezichten heeft. In eerste instantie een minimalistische designtafel, maar je maakt Bakkes persoonlijk met je favoriete plant en accessoires.”

bakkes fatboy
Bron: Fatboy
bakkes fatboy
Bron: Fatboy

Om ervoor te zorgen dat je nog wel een beetje ruimte hebt om leuke spullen op de bijzettafel te zetten (je kunt immers nooit genoeg woonaccessoires hebben, am I right?), is ervoor gekozen om de plantenbak niet precies in het midden van de tafel te integreren. In plaats daarvan staat ‘ie een beetje aan de rand, wat de dynamiek van de tafel heel leuk maakt.

Bakkes is verkrijgbaar in het antraciet, emerald groen, calciet blauw en lichtgrijs. Op moment van schrijven zijn emerald groen en lichtgrijs tijdelijk uitverkocht – maar binnen een paar dagen zouden deze kleuren ook weer leverbaar moeten zijn. Je koopt Bakkes op de website van Fatboy.

bakkes fatboy
Bron: Fatboy

Extra tip: Bakkes is zélfs leuk zonder plant. Je kunt die ingebouwde plantenbak namelijk even goed gebruiken als plek om tijdschriften te bewaren. Of haarelastiekjes – zodat je ze nooit meer kwijtraakt.

Meer toffe finds die je in huis wilt halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo origineel – dit is Bakkes, en Bakkes is een bijzettafel en plantenbak in één
Sluiten