Renée Leeuw
Renée Leeuw Trending 30 juli 2016

Fast forward: dit zijn de trendkleuren van A/W 2017-2018

Zo af en toe nemen we graag alvast een kijkje in de toekomst. We staan elke keer weer te springen als de trendkleuren bekend worden geamaakt. En ja, het moment is daar: de experts van PANTONE, hét kleureninstituut, hebben gesproken. En de winnaar is roze!

>> Ben je benieuwd naar een het complete trendoverzicht van 2018? Bekijk dan dit artikel!

Laurie Pressman, Vice President van het PANTONE Color Institute, vertelt dat het thema van A/W 2017-2018 disguise is. Ofwel, vermomming. Dat hoeven we volgens haar niet letterlijk te nemen. Het kan ook betekenen dat je door een vermomming juist weer nieuwe talenten onthult en dat kan bevrijdend en versterkend werken. Juist.. Wij voelen ‘m nog niet helemaal, maar kunnen ons wel heel goed vinden in de trendvoorspelling. Zeg nou zelf: who does not love a touch of pink?

Zoals we al vertelden, vormt roze het centrum van de kleuren. Van huidskleurig-roze tot meer bleekroze. Tinten als beige, off-white en blauw zullen allemaal een klein vleugje roze hebben. Om alvast een idee te krijgen, check je deze colorboost .

Oranje zal vertrekken naar de achtergrond, maar verdwijnt (nog) niet helemaal. Het zal altijd op een subtiele manier iets toevoegen, zoals je in deze colorboost ziet. Geel daarentegen wordt een belangrijke kleur, die regelmatig zorgt voor een vrolijke boost. Bruintinten zullen vooral in het najaar van 2017 voorbijkomen samen met donkerpaars (tja, niet helemaal onze favoriet, dus wij willen dit nog niet geloven).

Als tegenreactie op al die donkere kleuren komt wit, een tint die wij met open armen verwelkomen. En als je regelmatig een kijkje in Scandinavische huizen neemt, dan snap je wat we bedoelen.

De groentrend is gelukkig nog lang niet voorbij, maar verschuift wel een beetje. Van diepgroen gaan we meer richting turquoise!

Van scharlakenrood gaan we over naar koraalrood, een tint die goed mixt met metallics en die tevens goed zou staan in een sociale ruimte, zoals bijvoorbeeld de keuken. Rood zou namelijk motiverend werken, vandaar dat veel restaurants deze kleur laten terugkomen in hun design.

Benieuwd hoe die nieuwe trendkleuren eruitzien in je interieur? Bekijk deze colorboost met koraalrood, roze en wit.

designtaxi.com

Reageer op artikel:
Fast forward: dit zijn de trendkleuren van A/W 2017-2018
Sluiten