Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 7 nov 2018

10 x fantastische exterieurs waar we verliefd op zijn

Bij Roomed zijn we niet alleen dol op het in interieur van huizen. Ook het exterieur mag er wat ons betreft wezen. Er zijn over de hele wereld genoeg toffe exterieurs te vinden. Een goed exterieur geeft je niet alleen inspiratie, het vertelt je ook wat over de geschiedenis van een stad waarin je je bevindt.

Je leert veel van een bestemming door middel van de architectuur. Dit zijn de tien mooiste exterieurs waar we verliefd op zijn.

Porto – Portugal

In Porto zijn deze soort tegeltjes op de huizen en grond onderdeel van de ambachtscultuur van vroeger. De populairste soort zijn de Azulejos tegels. Deze zijn wit en blauw geglazuurde tegels waarvan de oorsprong teruggaat naar begin 13e eeuw. De ingewikkelde tegels zie je veel terug op de huizen zelf, maar ook in vazen en beeldjes.

Plateau Mont-Royal – Canada

Plateau is een van de meest levendige buurten van Montreal. Deze huizen kan je hier onder andere vinden. Vooral in de herfst is het erg mooi, met de mooiste gele en oranje blaadjes op de grond. Het is een leuk buurtje om even langs te gaan als je in Montreal bent, want naast deze leuke huizen zijn er ook genoeg vintage-winkels om even in rond te kijken.

Asilah – Marokko

Marokko staat bekend om de mooie en vaak drukke printjes, maar ook om de kleuren en de kleden. Bij een klein dorpje aan de kust is dit huisje te vinden, waar je alle aspecten bij elkaar hebt. Je ziet meteen het contrast tussen de felle kleuren van de kleden met het wit en blauwe van het huisje zelf.

Paddington – Australië

Paddington, de voorstad van Sydney, staat bekend om deze traditionele Victoriaanse terrashuizen. Hier wordt deze traditionele stijl gecombineerd met een van de populairste kleuren van het moment: roze. Je kan hier de hele dag spenderen om foto’s te maken van deze prachtige huizen.

Lofoten eilanden – Noorwegen

Dit oranje huisje in Noorwegen valt meteen op. Toch gaan je ogen niet meteen naar het leuke huisje. Het huisje valt op doordat het alleen op de foto staat, maar ook doordat de vorm van het huisje compleet symmetrisch is met de berg Olstinden op de achtergrond.

Puglia – Italië

Deze huisjes zijn alleen te vinden in een specifiek gebied in Italië: Puglia. De huisjes, genaamd Trulli, zijn eigenlijk droge stenen huisjes. De stijl past bij de rustieke mediterrane stijl die dit gebied heeft. Het lijkt wel een kasteel door de torentjes. Mocht je hier binnenkort heengaan, boek dan meteen een nachtje in zo’n leuk huisje. Je zit midden in de natuur in het zuiden van Italië (in de hak van de laars).

Palm Springs – USA

Palm Springs staat natuurlijk bekend als de warme stad midden in de woestijn in Californië. Veel huizen zijn laag, strak en wit. Dit huis schreeuwt gewoon Palm Springs met de cactussen op de voorgrond en de bergen op de achtergrond. Deze huisjes zijn inmiddels ook te huur, dus mocht je hier een keer zijn, sla dan vooral je slag.

Havana – Cuba

Als Havana ergens bekend om staat is het wel hoe kleurrijk deze stad is. Niet alleen de vintage auto’s zijn knalroze, rood of geel, ook de huizen hebben een opvallende kleur. Zo ook dit gebouw dat compleet geel is geverfd. Het is een relatief oud gebouw, maar door de kleur valt het nog steeds op. Het hoort bij de geschiedenis van de cultuur van Cuba.

Londen – Engeland

In Londen heb je genoeg leuke plekjes met prachtig exterieur. Geloof het of niet, maar ook buiten het schattige Notting Hill zijn dit soort mooie huizen te vinden. In de buurt Putney is bijvoorbeeld deze mooie roze deur te vinden. Prachtig gecomplementeerd met de roze bloemen van de boom van de buren.

New York City – USA

In New York zijn genoeg mooie exterieurs te vinden. Elke wijk is bijzonder en uniek, maar er is één wijk die toch wel altijd de show steelt. In West Village zijn de huizen altijd picture perfect. En als fan van Sex and the City is dit toch wel een plek waar je even langs moet gaan. Deze prachtige hoge huizen hebben vrijwel altijd een grote gedecoreerde trap en zijn stuk voor stuk uniek. Hou er wel rekening mee dat het een druk bezochte wijk is voor de perfecte Instagram foto.

Andere toffe exterieurs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 x fantastische exterieurs waar we verliefd op zijn
Sluiten