Te gek: dit familiehuis heeft een kastenwand en trap in één

Wij houden wel van een beetje multifunctionaliteit in interieurdesign. Het interieur van dit prachtige familiehuis is weer een goed voorbeeld van design waar wij blij van worden. Het interieur is ontworpen door Andrea Mosca. Deze designer ontwierp een kastenwand, die tegelijkertijd ook dienst doet als trap.

Tijdens de verbouwing van hun nieuwe huis in Parijs verbleef de familie in het huis van een vriend. Hier werden ze verliefd op een rij boekenkasten die een hele muur besloeg. Andrea besloot om de kastenwand als uitgangspunt te nemen voor het nieuwe ontwerp van hun eigen huis.

kastenwand
boekenkasten

Het huis was donker en de indeling was niet handig. De nieuwe kastenwanden zorgen ervoor dat de ‘nieuwe’ ruimtes – een home office, een mezzanine en een afgesloten keuken – met elkaar verbonden zijn. Daarnaast wilde Andrea zoveel mogelijk gebruik maken van daglicht. Door een glazen wand te plaatsen, komt er nu veel meer zonlicht binnen dan voorheen. De witte vloeren en muren weerkaatsen het licht, waardoor het familiehuis nog groter lijkt. De keuken wordt afgesloten door een grote schuifdeur met spiegelglas, wat ook weer een ruimtelijk effect geeft.

boekenkasten
boekenkasten
boekenkasten

De grootste kastenwand zorgt niet alleen voor een heleboel opbergruimte, maar fungeert ook als trap naar de nieuwe mezzanine. Ook hier staan dezelfde kasten en is een perfecte plek als home office.

>> 7x zó creëer je de perfecte home office in een klein hoekje

boekenkasten
boekenkasten

Benieuwd naar meer bijzondere ontwerpen? Achter deze kastenwand zit de keuken verstopt. En deze grote kasten verbinden een heerlijk Amsterdams familiehuis.

www.andreamosca.com

Reageer op artikel:
Te gek: dit familiehuis heeft een kastenwand en trap in één
Sluiten