Familiehuis in Brabant ondergaat te gekke transformatie

Aan de rand van een Brabants dorpje heeft een familiehuis uit de jaren ’60 een flinke transformatie ondergaan. Het huis paste niet meer bij de tijd en levensstijl van het gezin en daarom werd WillemsenU Architecten ingeschakeld. Zij gaven het huis een moderne update, zowel vanbinnen als vanbuiten.

Terwijl het huis eerst deels wit en zwart was vanbuiten, is het nu verpakt in een jasje met donker en duurzaam hout. Bovendien heb je nu vanuit het huis veel meer verbinding met het omringende landschap. Een gave transformatie als je het ons vraagt!

De opdracht
De bewoners wilden meer ruimte voor de kinderen en voor werken aan huis. Bovendien miste het gezin de verbinding met het achterliggende landschap.

De transformatie
WillemsenU Architecten maakte een uitbouw waardoor op de begane grond extra leefruimte kwam voor een home office, een garage en carport. Daardoor kwam ook boven extra ruimte vrij voor grotere slaapkamers voor de kinderen.

De verbinding met de natuur is er nu ook, omdat de woonkamer van voor naar achteren is gebracht.

De grote ramen geven het gevoel dat je echt middenin de natuur leeft.

Gaaf idee: verleng het keukenblok tot eettafel!

>> De oceaan als keukenblok en aquarium in één

www.willemsenu.nl